un trader travaille a la bourse de wall street

Wall Street cotitza amb lleus guanys aquest dilluns després de les suaus compres de divendres, que van permetre als índexs novaiorquesos finalitzar la tercera setmana consecutiva 'en verd'. Durant aquesta sessió, els inversors estan molt atents a OpenAI, després de l'acomiadament del seu CEO, Sam Altman per no ser "sincer en les comunicacions", i la seva posterior contractació per Microsoft.

  • 19.425,75
  • -0,46%

"La prima del bo nord-americà a 10 anys, que va pujar en 50 punts bàsics al mes anterior a causa de les expectatives agressives sobre la Reserva Federal, els riscos polítics i l'augment de l'oferta de bons governamentals, gairebé ha desaparegut enmig del repunt recent. Això suggereix que, als nivells actuals, els inversors poden necessitar una convicció renovada per mantenir l'impuls de compra", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Link Securities, darrere aquest gir de 180 graus que han fet els mercats hi ha diversos factors, entre els quals destaquen el procés de desinflació, que ha seguit a bon ritm,; que part del mercat comença a descomptar que els bancs centrals començaran a revertir les alces de les taxes d'interès oficials durant el primer semestre del 2024, i que la Reserva Federal (Fed) pot aconseguir el tan anhelat 'aterratge suau'.

"La major amenaça que afronten les borses en aquests moments és que les xifres macroeconòmiques es deteriorin més del que s'esperava al quart trimestre del 2023, cosa que tornaria a posar sobre la taula la potencial entrada en recessió de les economies occidentals més grans. Hi tindrà un paper molt important com es desenvolupi la temporada de compres nadalenques que, oficialment, comença divendres que ve (Black Friday), després de la celebració del Dia d'Acció de Gràcies als EUA", afegeixen.

TURBULÈNCIES EN OPENAI

El focus d'atenció del mercat aquest dilluns és sobre l'àmbit empresarial, concretament sobre OpenAI després de la destitució del seu director executiu Sam Altman i la incorporació de l'Emmett Shear, exdirector executiu de Twitch, com a nou CEO de la companyia creadora de ChatGPT.

La notícia ha despertat la preocupació entre els inversors sobre el futur de la intel·ligència artificial, sobretot després que diversos alts executius de la tecnològica també hagin anunciat la sortida de la companyia, com el president, Greg Brockman, que havia estat degradat pel consell, i també diversos desenvolupadors.

Poc després de conèixer la incorporació de Shear a OpenAI, el CEO de Microsoft, Satya Nadella, ha anunciat que tant Altman com Brockman s'uniran a la companyia per dirigir un nou equip de recerca avançada d'IA. Les accions de Microsoft pugen més d'un 1% aquest dilluns.

REFERÈNCIES DESTACADES

Wall Street inicia una setmana més curta del que és habitual. Dijous, el mercat romandrà tancat per Acción de Gracias, mentre que divendres obrirà durant mitja sessió.

Amb tot, al llarg de les properes jornades, els operadors tindran davant seu referències destacades que cal tenir en compte, com les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), que es donaran a conèixer dimarts, les dades d'atur setmanal, que avancen la seva publicació dimecres, igual que la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, i divendres serà el torn del PMI manufacturer i de serveis.

A l'actualitat empresarial, una de les cites de la setmana seran els resultats d'Nvidia, que rendirà comptes davant el mercat aquest dimarts, després del tancament de les operacions borsàries.

A més, els títols de Boeing pugen un 3% a la sessió després que Deutsche Bank millorés la seva recomanació des de neutral a comprar.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,77% (77,23 dólars) i el Brent guanya un 1,54% (82,09 dólars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,19% (1,0928 dòlars), i l'unça d'or es deixa un 0,81% (1.968 dólars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,461% i el bitcoin avança un 0,77% (37.200 dólars).

Noticias relacionadas

contador