Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dijous després del signe mixt de dimecres i al tram final d'un primer semestre molt alcista per a la renda variable nord-americana, però els guanys dels quals estan concentrats en les grans tecnològiques.
- 21.289,15
- 0,85%
N'és una bona prova que els set grups més importants del sector (Meta, Nvidia, Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet i Amazon), batejats ja com els 'set magnífics', han contribuït en un 88% al guany anual del 14% que registra l'S&P 500; i en un percentatge molt destacat a la pujada del 30% que ha enregistrat el Nasdaq.
MICRON I LA BANCA, PROTAGONISTES
Un dels protagonistes del dia és una altra tecnològica, Micron Technology, que cau un 2% després de publicar els resultats i malgrat superar les previsions del consens.
Un altre sector que centra l'interès és el financer, després que els grans bancs nord-americans hagin aprovat les proves d'estrès de la Reserva Federal (Fed), segons va confirmar el banc central nord-americà en un comunicat publicat aquest dimecres.
"Els resultats de la prova d'estrès bancària anual demostren que els grans bancs estan ben posicionats per trampejar una recessió severa i continuar atorgant préstecs a llars i empreses fins i tot" a l'escenari més pessimista, ha explicat l'organisme monetari.
"Els 23 bancs examinats es van mantenir per sobre dels seus requisits mínims de capital durant la recessió hipotètica, malgrat les pèrdues totals projectades de 541.000 milions de dòlars", va afegir la Fed.
VISITA DE POWELL A MADRID
Sobre la fortalesa del sistema financer s'ha pronunciat Jerome Powell en la visita a Madrid. El president del banc central nord-americà ha dit que "les fallides bancàries el 2023 van ser dolorosos recordatoris que no podem predir totes les tensions que inevitablement vindran amb el temps. Per tant, no ens hem de tornar complaents amb la resiliència del sistema financer".
En aquest sentit, ha afegit que la Fed "està compromesa a aprendre les lliçons de les últimes fallides bancàries per al seu programa de supervisió i regulació", per la qual cosa "enfortirà la supervisió i regulació d'institucions de la mida de Silicon Valley Bank".
A l'escena econòmica, s'ha conegut la lectura final del PIB, que n'ha reduït el creixement fins al 2% al primer trimestre del 2023 des del 2,6% del trimestre anterior. Tot i això, la dada s'ha situat per sobre de les estimacions prèvies de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç dels Estats Units i del consens, que havien anticipat un avanç de l'1,3%.
A més, s'han publicat les xifres d'atur setmanal als EUA, que han baixat fins a les 239.000 des de les 265.000 sol·licituds dels set dies previs, xifra que suposa el nivell més baix en un mes. Divendres, l'atenció se centrarà en el deflactor PCE (mesura preferida d'inflació de la Reserva Federal).
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500, que va dibuixar màxims anuals el 16 de juny als 4.448 punts, es va deixar un "forat baixista el dia 20 que ens fa pensar en una extensió de les caigudes fins als mínims del buit alcista que va deixar el passat dia 2 als 4.221 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"L'índex podria estar donant forma a un retrocés temporal al voltant del suport que presenta als 4.200 punts. Per aquests preus, el més normal és que tornem a veure la tornada de les compres", afegeix.
"El seu aspecte tècnic és bo i tot sembla indicar-nos que, després de la correcció actual, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.600 punts. Les perspectives tècniques per als propers mesos són bones", conclou Nuez.
En altres mercats, el petroli West Texas cedeix un 0,7% (69,06 dòlars) i el Brent un altre 0,7% (73,47 dòlars). Per part seva, l'euro es deixa un 0,05% (1,0916 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,45% (1.913 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 3,75% i el bitcoin avança un 0,9% (30.351 dòlars).