wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Suaus compres a Wall Street per a la primera sessió del 2022 després de tancar un 2021 amb forts repunts. L'S&P 500 va pujar un 27% del gener al desembre, mentre que el Dow Jones i el Nasdaq també van tenir grans guanys.

  • 5.983,08
  • -

"Després d'un exercici com el 2021, que es pot considerar que ha estat molt positiu per a la renda variable occidental, avui les principals borses europees i nord-americanes afronten la seva primera sessió d'un any, el 2022, que s'hi presenta ple de reptes“, diuen des de Link Securities. Així, apunten a la inflació i la desacceleració de l'economia com a conseqüència de l'onada de la Covid-19 provocada per òmicron.

"En aquest sentit, i amb la pandèmia possiblement donant les seves darreres raneres si finalment es confirma la benignitat de la variant òmicron, al nostre parer serà la inflació que, amb el seu comportament, no només determinarà el comportament dels diferents sectors /valors a les borses occidentals sinó, molt probablement, el de la renda variable en el seu conjunt, almenys durant la primera meitat del 2022”, afegeixen.

"Estem entrant en un nou règim de mercat que no s'assembla a cap altre al darrer mig segle: veiem un altre any de rendibilitats positives per a les accions juntament amb un any a la baixa per als bons. Al nostre parer, el poderós reinici de l'activitat econòmica es retardarà, però no es descarrilarà, a causa de les noves soques de la Covid-19", afirmen des de BlackRock.

"Els riscos estan augmentant, ja que els responsables de la formulació de polítiques i els inversors podrien interpretar malament l'augment actual dels preus. És per això que avaluem escenaris alternatius al nostre resultat base i reduïm el risc", indiquen.

A l'escenari geopolític, el president dels EUA Joe Biden ha assegurat al seu homòleg ucraïnès, Volodimir Zelensky, que tant el Govern com els aliats respondran amb decisió si Rússia segueix envaint Ucraïna. Els dos dirigents han expressat el seu suport als esforços diplomàtics, que començaran a la setmana que ve amb el diàleg d'estabilitat estratègica bilateral, a l'OTAN a través del Consell OTAN-Rússia, i a l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, tal i com recull el comunicat emès per la Casa Blanca.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

Tot això en un context en què la renda variable nord-americana mira la Reserva Federal (Fed) i l'inici del tapering. El comportament de la borsa a l'inici de l'any està per veure amb l'acceleració del ritme de la reducció d'estímuls, que es va aprovar a l'últim Comitè del Mercat Obert (FOMC). Precisament, aquest dimecres se'n publicaran les actes.

Pel que fa a la resta de referències econòmiques, la primera setmana laborable de l'any estarà marcada per l'informe d'ocupació del desembre, que es publicarà aquest divendres.

Abans, aquest dilluns es coneixerà el PMI manufacturer de l'últim mes del 2021, l'última lectura del qual va llançar que es va situar als 57,8 punts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Tesla ha batut rècord de lliuraments al quart trimestre del 2021, amb 308.600 vehicles lliurats, xifra que dona gairebé un milió d'unitats venudes durant el conjunt de l'any.

Així mateix, el fabricant de xips Advanced Micro Devices (AMD) ha estat un dels valors elegits de "millor selecció" per Goldman Sachs. Segons el grup, AMD es troba entre les empreses que veuran una força contínua a mesura que el rendiment del sector disminueixi el 2022. Les altres empreses triades per l'entitat són Marvell Technology i Micron Technology.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 74,50 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,39% i es canvia a 1,1324 dòlars. I l'unça d'or cau un 1%, fins als 1.809 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,597%. Finalment, el bitcoin puja un 0,35%, fins als 47.155 dòlars.

Noticias relacionadas

contador