trader-grita-orden-wall-street
Reuters
42.047,42
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes. La precaució és el denominador comú a les borses mundials aquest dimecres després que el mercat de bons nord-americans hagi començat a anticipar una recessió per a l'economia nord-americana. La inversió de la corba de tipus entre els bons a 2 i 10 anys s'ha accentuat i els inversors miren el futur amb preocupació.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,45%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins a l'1,50% i el del bo a 3 mesos avança fins a l'1,99 %. El diferencial negatiu entre els bons a 2 i 10 anys és el més gran des de 2007, abans de l'última gran crisi financera.

La inversió de la corba de tipus als EUA indica que els inversors estan anticipant una recessió per a l'economia nord-americana, raó que explica que els rendiments dels bons a curt termini s'hagin situat per sobre dels de llarg termini.

En aquest sentit, el professor d'Economia de la Universitat de Nova York, Nouriel Roubini, que va anticipar la crisi de 2008, ha destacat que ara hi ha "una diferència important" amb la propera crisi que s'acosta. "Aquest cop, el món s'enfrontarà a xocs que requeririen un tipus molt diferent de resposta a mitjà termini. Intentar desfer el mal a través d'un estímul monetari i fiscal interminable no serà una opció sensata".

UBS I JP MORGAN NO ES POSEN D'ACORD?

No és només la guerra comercial. La tensió aranzelària s'està veient acompanyada de l'esdevenir polític de dos gegants europeus: Itàlia i Regne Unit. Els dos països debaten aquests dies el seu futur enmig d'una gran incertesa. La confusió és tal que ni tan sols els grans bancs d'inversió es posen d'acord.

UBS es posava a la baixa a la borsa per primera vegada des de la crisi de l'Eurozona de 2012... i ara JP Morgan porta la contrària al major banc privat del món. Els nord-americans asseguren que és el moment de tornar a invertir en borsa. Quin dels dos acabarà tenint raó?

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, les accions de Brown-Forman es desplomen un 20% després que la companyia matriu del fabricant de whiskey Jack Daniel's hagi presentat resultats per sota del que s'esperava.

També en negatiu, els títols d'Autodesk, especialitzada en programari de disseny, cauen un 12% després de decebre els analistes amb les seves xifres trimestrals.

A altres mercats, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1079 dòlars. Per la seva banda, la lliura es deprecia un 0,6%, fins als 1,2215 dòlars, després de la petició de Boris Johnson de tancar el Parlament fins al 15 d'octubre. A més, el petroli West Texas puja un 2,13%, fins als 56,10 dòlars, i encadena dues jornades consecutives de pujades.

Noticias relacionadas

contador