dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb caigudes molt moderades aquest dimarts després de tancar dilluns també amb vendes contingudes. Els inversors van descomptar que JP Morgan finalment va sortir al rescat de First Republic Bank, mentre ja es posicionen per a la reunió sobre política monetària de la Reserva Federal dels Estats Units, les conclusions de la qual es coneixeran dimecres a la tarda.

  • 39.331,85
  • -

"La intervenció i venda del First Republic eren la 'crònica d'una mort anunciada'. No creiem que hi hagi nous problemes entre la banca regional nord-americana, encara que la por és lliure i, en un món teledirigit per les xarxes socials, en qualsevol moment una altra entitat pot entrar en problemes", afirmen els experts de Link Securities.

Pel que fa a la política monetària de la Fed, el consens descompta que el banc central nord-americà apujarà els tipus d'interès 25 punts bàsics, fins al 5-5,25%. Molts operadors pensen que l'organisme anticiparà una pausa en el seu enduriment monetari, tot esperant com evolucioni la inflació. Encara que altres anticipen que deixarà la porta oberta a més pujades, si cal.

"El mercat dona una probabilitat del 85% a una pujada de 25 punts bàsics, en què seria l'última pujada de la Fed, gràcies al fet que l'enduriment de les condicions creditícies (especialment a la banca regional nord-americana, on persisteixen els riscos) faria el resta de la tasca de tensionament monetari, a la qual cosa se suma la desacceleració que ja s'aprecia en indicadors econòmics", argumenten els estrategs de Renta 4.

"Esperem que la Fed reiteri la seva intenció de mantenir els tipus als 5-5,25% fins a finals d'any per tal de controlar la inflació, davant d'unes expectatives excessivament 'dovish' del mercat, que espera retallades de 50 punts bàsics al segon semestre del 2023. També serà interessant veure com valora la situació actual de la banca regional nord-americana i quines poden ser les seves implicacions a futur sobre l'activitat econòmica”, afegeixen aquests experts.

Com a referència, el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia, que havia fet una pausa a la reunió anterior, ha pujat els tipus de manera inesperada 25 punts bàsics, fins al 3,85%, i, a més, ha anticipat que seran necessàries més pujades per reduir la inflació cap al seu objectiu del 2%.

TEMPORADA DE RESULTATS

A l'escena empresarial, continua la temporada de resultats del primer trimestre. Aquest dimarts és el torn de Pfizer i Starbucks, entre altres companyies destacades.

Tot i que el principal protagonista serà Apple, que publicarà les seves xifres després del tancament del mercat de dijous que ve.

DADES D'OCUPACIÓ

A nivell econòmic, les dades sobre el mercat laboral seran protagonistes. Aquest dimarts, es publicarà l'enquesta JOLTS d'ofertes d'ocupació, que darrerament sol tenir influència al mercat.

Dimecres, coneixerem la dada ADP d'ocupació privada, que sol actuar com un indicador avançat de l'Informe d'Ocupació mensual, les dades d'abril del qual es publicaran divendres.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,5% (75,25 dòlars) i el Brent cedeix un 0,4% (78,97 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,2% (1,0951 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,04% (1.993 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,53% i el bitcoin puja un 0,2% (27.980 dòlars).

Noticias relacionadas

contador