dl new york stock exchange us markets wall st wall street nyse dow jones industrial average sp500 trading unsplash
Sharecast / Aditya Vyas via Unsplash

Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts després del suau rebot de dilluns. A l'última jornada d'un febrer baixista per a la renda variable nord-americana, els índexs novaiorquesos lluiten per aguantar zones de suport tècnic molt rellevants, com la mitjana de 200 sessions o les directrius alcistes des dels mínims d'octubre.

  • 20.428,20
  • 0,18%

Sense comptar aquesta sessió, el Dow Jones acumula una caiguda mensual del 3,5%, mentre que l'S&P 500 baixa més del 2% i el Nasdaq cedeix un 1%. Això després dels forts guanys acumulats al mes de gener, sobretot per l'índex tecnològic, ja que el Dow registra pèrdues des que va començar l'any.

En aquest escenari, els inversors segueixen donant voltes al repunt de la inflació als EUA que han mostrat les últimes dades, i que ha fet preveure una política monetària més dura per part de la Reserva Federal (Fed) per controlar la resistent inflació que s'ha instal·lat a l'economia.

Durant la jornada, es publicaran diverses dades com ara l'índex de preus d'habitatge Case-Shiller, el PMI de Chicago o la confiança del consumidor.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, destaca que l'S&P 500 ha posat a prova el suport de 3.940 punts, per on passa la mitjana de 200 sessions. "Una caiguda per sota aquest nivell pot accelerar-ne la correcció", argumenta aquesta experta.

Per contra, una recuperació de l'índex des d'aquests nivells de preus seria considerada un senyal de fortalesa de cara a curt i mitjà termini i provocaria un tancament de posicions baixistes.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,75% (77,77 dòlars) i el Brent avança un 1,9% (84,06 dòlars). Els analistes de Bank of America (BofA) estimen que el cru Brent se situarà de mitjana als 88 dòlars per barril el 2023.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0615 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,09% (1.823 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 3,975% i el bitcoin guanya un 0,29% (23.335 dòlars).

contador