new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra suaus pèrdues després del tancament alcista de dilluns, que va permetre als índexs novaiorquesos allunyar-se de zones de suport importants per anàlisi tècnica.

  • 44.296,51
  • -

L'acord d'Elon Musk per comprar Twitter va impulsar el sector tecnològic, que serà protagonista després del tancament de mercat pels comptes d'Alphabet i Microsoft. A més, Meta (matriu de Facebook) publicarà aquest dimecres; i Amazon i Apple ho faran dijous.

Al capítol de resultats, ens trobem a la setmana més important, ja que fins a 160 empreses de l'S&P 500 publicaran les seves xifres. Aquest dimarts serà el torn del conglomerat industrial 3M i Pepsico, entre altres empreses destacades.

A curt termini, la caiguda en el rendiment del bo nord-americà a 10 anys ha donat un petit respir al sector de la tecnologia, molt pressionat durant els darrers mesos per aquest motiu. Tot i que el context general del mercat roman volàtil i incert.

A més de l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per controlar l'elevada inflació als EUA, les perspectives més baixes de creixement per la guerra a Ucraïna i l'expansió de la Covid a la Xina amenacen de provocar un escenari d'estaflació que no agrada als inversors.

El Banc Popular de la Xina ha hagut de reiterar que donarà suport a l'economia real "especialment per a indústries i petites empreses colpejades per la pandèmia", cosa que ha estat ben rebut pels inversors.

Des de Danske Bank, expliquen "l'elevada volatilitat als mercats de valors per la gran incertesa entre els inversors sobre si els bancs centrals poden orquestrar un aterratge suau" en retirar els estímuls i elevar els tipus d'interès.

ANÀLISI TÈCNICA

Amb els índexs novaiorquesos cotitzant a prop dels seus mínims anuals, César Nuez, analista de Bolsamanía, comenta que cal tenir "moltíssima cura amb l'abandonament dels mínims anuals al Dow Jones".

"El selectiu feia diverses setmanes que intentava tornar a pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions, si bé vam poder veure com aquest divendres polvoritzava el suport dels 34.102 punts", explica aquest expert.

"Això complica les seves perspectives tècniques del curt termini i sembla que podríem acabar veient com posa en prova la solidesa del suport dels 32.272 punts, mínims anuals i nivells clau per a la seva evolució tècnica a mitjà i llarg termini", afegeix.

"Molt de compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que es podria confirmar un canvi de tendència per als propers mesos. Només veurem un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 35.492 punts, màxims de dijous", conclou Nuez.

RÚSSIA CONTINUA LA SEVA OFENSIVA SOBRE EL DONBÁS

Al front bèl·lic, Rússia segueix arrasant l'est i el sud d'Ucraïna per aconseguir el control del Donbàs i aprofitar l'avantatge estratègic. El ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, ha dit que el risc d'una guerra nuclear "és real".

Finalment, recordem que divendres es publicarà l'indicador d'inflació PCE als Estats Units, que serà clau per al rumb de les borses al final de la setmana.

El barril de cru West Texas repunta un 1,53% (100,05 dòlars) i el barril Brent avança un 1,67% (103,97 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,29% (1,0679) i marca mínims de dos anys i mig contra el bitllet verd.

A més, l'unça d'or puja un 0,60% (1.907 dòlars). Finalment, el bitcoin cedeix un 0,17% (40.125 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,74%.

Noticias relacionadas

contador