wall street rojo portada

Wall Street registra un rebot moderat després de les fortes pèrdues de dimarts, properes al 4% per al Nasdaq. El selectiu tecnològic ha marcat nous mínims anuals i dels darrers dotze mesos i continua oferint senyals preocupants per anàlisi tècnica, ja que ha perdut un 23% des del seu màxim històric del novembre.

  • 42.175,11
  • -

"Ja adveríem del complicat aspecte tècnic del Nasdaq perquè s'havia deixat una 'finestra baixista`, figura que té unes fortes implicacions baixistes. Els dos buits baixistes sense cobrir que va deixar el passat 6 i l'11 d'aquest mes d'abril ens alertaven de la fortalesa actual de les vendes", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El punt va arribar aquest dimarts quan va tancar per sota del suport dels 13.020 punts. Això confirma la confirmació d'una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions, cosa que té fortes implicacions baixistes. A curt termini esperem un atac al nivell dels 12.000 punts, si bé el més destacat és que es podria estar confirmant un canvi de tendència a mitjà i llarg termini”, afegeix aquest expert.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, Microsoft puja amb força després de superar ahir a la nit els pronòstics amb les seves xifres trimestrals, mentre que Alphabet cedeix posicions en incomplir les previsions, a causa de la debilitat en els ingressos de YouTube.

Un altre valor que pateix després de publicar els comptes és Boeing, ja que el fabricant d'avions ha presentat pèrdues més grans del previst. En positiu, el grup d'alimentació Kraft Heinz ha elevat les previsions anuals després de superar les previsions amb les xifres.

Després del tancament de la sessió serà el torn de Meta (Facebook), i aquest dijous publicaran les xifres Apple i Amazon.

A més, Tesla també rebota després de la caiguda del dimarts. Els inversors centren la seva atenció en el valor, ja que Elon Musk utilitzarà les accions com a col·lateral per finançar la compra de Twitter.

RÚSSIA TALLA EL GAS A POLÒNIA I BULGÀRIA

Al front bèl·lic, Rússia ha tallat el gas a Polònia i Bulgària per la seva negativa a pagar en rubles. La Unió Europea es prepara per aplicar noves sancions a les primeres matèries russes, mentre Putin redobla la seva ofensiva sobre el Donbàs.

Els experts de Danske Bank temen que la guerra augmenti en intensitat en les properes setmanes, ja que Putin vol celebrar un triomf de cara a l'opinió pública abans del 9 de maig, quan es commemora la victòria de Rússia sobre Alemanya a la Segona Guerra Mundial.

Tot això es combina amb la previsió d'un escenari d'estanflació, a causa de la previsió de menys creixement i més inflació per la guerra a Ucraïna i la política de tolerància zero amb la Covid per part de la Xina, que està obligant la Reserva Federal (Fed) a endurir la seva política monetària.

En aquest sentit, els analistes de Barclays han retallat la previsió de creixement per als EUA fins al 0,5% al primer trimestre des de la previsió anterior a l'1,7%. La dada es coneixerà dijous i el consens espera un creixement de l'1,1%. I recordem que divendres es publicarà l'indicador d'inflació PCE als Estats Units, que serà clau per al rumb de les borses al final de la setmana.

El barril de cru West Texas perd un 1,59% (100,08 dòlars) i el barril Brent retrocedeix un 1,38% (103,54 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,87% (1,0543) i marca mínims de cinc anys contra el bitllet verd.

A més, l'unça d'or baixa un 0,38% (1.896 dòlars). Finalment, el bitcoin avança un 2,61% (39.261 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,759%.

Noticias relacionadas

contador