Signe mixt a Wall Street després que s'hagin publicat les dades d'atur setmanal, que han estat lleugerament pitjors de les previstes, i continuen mostrant una gran destrucció de llocs de treball. No obstant això, l'S&P 500 cotitza en plena resistència de 2.950-3.000 punts després de les pujades del dimecres, i el Nasdaq es troba a un 3% del seu màxim històric de febrer, ja que els inversors consideren que les dades negatives aviat començaran a millorar per la reobertura de l'economia mundial.
- 41.938,45
- -
Noticia relacionada
Las solicitudes semanales de desempleo en EEUU bajan levemente a 2,4 millonesLa setmana passada, 2,43 milions de nord-americans van sol·licitar la prestació d'atur, la qual cosa indica que la destrucció de llocs de treball continua dos mesos després que la pandèmia de coronavirus provoqués el confinament de la població.
El nombre total d'aturats receptors del subsidi d'atur ha augmentat fins als 25,07 milions de beneficiaris. Aquesta xifra és la més elevada registrada pel Departament de Treball americà en tota la sèrie històrica, i representa un increment setmanal de 2,525 milions de persones. El rècord anterior es va aconseguir la setmana passada.
En qualsevol cas, els índexs novaiorquesos no donen mostres de feblesa, impulsats per les extraordinàries mesures d'estímul aplicades per la Reserva Federal i el Congrés. A més, la fortalesa del sector tecnològic ha convertit el Nasdaq en l'índex preferit pels operadors.
Noticia relacionada
La Fed muestra su temor a un nuevo brote de coronavirus a final de añoD'altra banda, el president Donald Trump continua llançant dures crítiques a la Xina. A través del seu compte personal de Twitter, ha culpat Pequín d'"assassinats massius a tot el món". En una sèrie de tuits, ha acusat la Xina de difondre el "dolor i la carnisseria" a tot el món, i ha assenyalat al president Xi Jinping, afirmant que "tot ve de dalt".
A nivell empresarial, la cadena de grans magatzems Macy's preveu registrar pèrdues operatives d'entre 905 i 1.110 milions de dòlars entre els mesos de febrer i abril per l'impacte de la pandèmia.
En l'escena econòmica, les dades PMI preliminars de maig sobre l'evolució del sector manufacturer i de serveis als EUA han superat els pronòstics del consens, encara que segueixen en territori de contracció. El PMI manufactures ha pujat fins a 39,8 des de 36,1, per sobre del 38 anticipat. I el PMI serveis ha pujat fins a 36,9 des de 26,7, per sobre del 30 pronosticat.
Noticia relacionada
¿Recaída hacia los mínimos de marzo?: Ibex, Dax, S&P y Nasdaq, a examenA d'altres mercats, el petroli West Texas prolonga el seu ral·li i puja un 3% més, fins a 34,51 dòlars, per l'esperança d'una reactivació de la demanda. A més, l'unça d'or cau un 0,8%, fins a 1.737 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,06% i es canvia a 1,0983 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 0,67%.
El dimecres, les actes de l'última reunió de la Fed van reflectir el temor del banc central "als efectes econòmics de la pandèmia", que han creat "una extraordinària quantitat d'incertesa i riscos considerables per a l'activitat econòmica a mig termini".
Un altre dels principals temors de la Fed és una segona onada del virus a final d'any. "En aquest escenari, una segona ona del brot de coronavirus, amb una altra ronda de restriccions estrictes sobre les interaccions socials i les operacions comercials, provocaria una reducció del PIB real, una pujada de la taxa de desocupació i una renovada pressió a la baixa sobre la inflació l'any vinent", van indicar les actes.
A nivell tècnic, l'S&P 500 té una important resistència al "buit baixista setmanal de 2.972 punts", zona que està actuant com a resistència des dels màxims d'abril. El principal indicador mundial ha tancat a 2.971 punts. Superar amb claredat els 3.000 punts li obriria el camí per tornar a buscar el seu màxim històric de febrer, en 3.393,50 punts.