ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Signe mixt a Wall Street aquest dimecres, després de la correcció des de màxims històrics registrada a la sessió de dimarts. Els inversors esperen més referències, com ara les xifres d'atur setmanal i les vendes al detall, que es publicaran aquest dijous, mentre valoren de manera positiva els resultats de Morgan Stanley, que han superat previsions.

  • 42.962,49
  • -

Això després que els febles resultats publicats per ASML hagin sembrat dubtes sobre les perspectives per als fabricants de xips. En aquest sentit, els analistes de Bankinter preveuen "borses amb to feble, que s'estendrà almenys fins a tenir més referències del sector semiconductors".

"La bona notícia és que això passarà demà mateix, amb la publicació del resultat de TSMC", el gegant taiwanès que els presentarà a la propera jornada.

Sobre els resultats de Morgan Stanley, el banc repunta un 3% després de superar els pronòstics amb les xifres, que han mostrat un benefici de 3.190 milions de dòlars al tercer trimestre.

Una altra companyia que avança posicions després de publicar els comptes és United Airlines, que, a més, ha anunciat la recompra d'accions per valor de 1.500 milions de dòlars.

D'altra banda, Amazon ha seguit Microsoft i Alphabet i ha anunciat una inversió de 500 milions de dòlars per desenvolupar energia nuclear mitjançant una nova tecnologia basada en petits reactors atòmics.

ELECCIONS ALS ESTATS UNITS

D'altra banda, aquests experts es fan ressò de les declaracions de Donald Trump, que ha tornat a defensar la pujada d'aranzels i reducció d'impostos per impulsar el creixement dels Estats Units, a més d'un control més gran sobre la Reserva Federal (Fed).

"Les eleccions nord-americanes tindran lloc el proper 5 de novembre. Les enquestes apunten a una intenció de vot molt semblant per als dos candidats. El bloc d'anàlisi política FiveThirtyEight concedeix un lleuger avantatge a Harris (48,4%) enfront de Trump (46,1%)", expliquen. Tot i això, "les cases d'apostes (Kalshi) es decanten durant l'última setmana per una victòria de Trump (56% vs 44%)", afegeixen.

Els dos candidats estan reforçant la seva presència als estats clau, com Pennsilvània, Michigan i Wisconsin, que poden decantar la victòria d'un costat o l'altre per un marge molt reduït de vots.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cotitza pla (74,29 dòlars), en espera de la resposta que prepara Israel contra l'Iran, i que se centrarà en objectius militars del règim persa, segons s'ha filtrat a diversos mitjans.

Per part seva, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,01% (1,0892 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,72% (2.698 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,01% i el bitcoin puja un 1,10% (67.583 dòlars).

Noticias relacionadas

contador