wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street ha començat aquest dimarts amb signe mixt però amb un clar protagonista: el Dow Jones. El selectiu estatunidenc ha viscut la seva major reforma des del 2013, en què destaca l'exclusió d'Exxon Mobil després de l''split' d'Apple.

  • 43.065,22
  • -

"Els canvis a l'índex van ser provocats per la decisió d'Apple de dividir les seves accions en una proporció de 4 a 1, la qual cosa reduirà la ponderació de l'índex al sector de tecnologia de la informació", argumenten des del propi selectiu.

A més d'Exxon Mobil, que serà reemplaçada al Dow Jones d'Industrials per la firma de programari empresarial Salesforce.com, també abandonaran el selectiu de la Borsa de Nova York des del 31 d'agost els títols de la farmacèutica Pfizer, reemplaçada per la biotecnològica Amgen, així com els del contractista aeronàutic Raytheon, que seran substituïts per les accions del grup industrial Honeywell.

L'altra gran protagonista del dia torna a ser la guerra comercial. La Xina i els EUA han ratificat el seu compromís amb la fase 1, llançant l'optimisme a un mercat ja de per si mateix pletòric tot i la pandèmia.

El representant de Comerç dels EUA, Robert Lighthizer, i el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, han mantingut una conversa telefònica amb el vice-primer ministre xinès, Liu He, per "discutir l'aplicació de la històrica 'fase 1' de l'acord comercial entre els Estats Units i la Xina", segons un comunicat de l'oficina del Representant Comercial dels EUA (USTR) publicat aquest dilluns a la nit. La conversa ha estat confirmada per l'agència estatal de mitjans de comunicació xinesa Xinhua.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex avança impulsat per aquest pas cap endavant de les dues primeres economies del món. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat també en verd gràcies a la treva aranzelària.

Noticias relacionadas

contador