dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza sense tendència definida aquest divendres després del signe mixt de dijous, que va permetre a l'S&P 500 renovar màxims històrics, a mesura que el mercat descompta de manera positiva els resultats del tercer trimestre de Netflix.

  • 20.303,95
  • 0,56%

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana de guanys moderats liderada pel Dow Jones, que avança un 0,9%, seguit de l'S&P 500, que puja un 0,5%, i del Nasdaq, que fa el mateix un 0,2%.

Pel que fa a les xifres de Netflix, la companyia puja més d'un 8% a la sessió després de batre expectatives amb els seus comptes.

La plataforma d'estríming ha obtingut un benefici net de 2.364 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 40,96% en relació amb els 1.677 milions obtinguts durant el mateix període de l'any passat. Els ingressos, per la seva banda, s'han elevat un 15%, fins a assolir els 9.825 milions de dòlars.

"En general, aquests són números sòlids per a Netflix i consoliden la seva posició com el rei dels serveis d'estríming. Té molt a oferir i els bons temps podrien continuar fins al 2025", remarca Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB.

"És un informe fenomenal del gegant de l'estríming que inicia la temporada de resultats de les grans tecnològiques amb el peu dret. El creixement d'abonats, els marges de benefici i el creixement del BPA semblen, en aquest moment, alineats cap a una enorme via de creixement que hauria de continuar impulsant la companyia fins ben entrat el 2025", indica Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.

El nombre de subscriptors també ha superat les previsions en créixer un 14,4% i situar-se als 282,72 milions. Això, segons els experts, posa de manifest que “les llars s'han acostumat a pagar Netflix”. "A molts no els preocupa el cost i ho consideren simplement com un dels elements essencials de la vida. És un luxe assequible que brinda una mica de luxe després d'un llarg dia de feina i molts clients s'hi mantenen fidels", diu Dan Coatsworth, analista d'inversions d'AJ Bell.

AMB L'ENFOCAMENT SOBRE LA FED

Després de les últimes dades macro conegudes, com l'atur setmanal i les vendes al detall del setembre, el mercat anticipa que la Reserva Federal (Fed) baixarà els tipus en 25 punts bàsics tant a la reunió de novembre com a la de desembre.

En aquest sentit, els inversors estan molt atents a les paraules dels diferents membres de la Fed a la recerca d'alguna pista sobre els moviments futurs de l'organisme, més després de la retallada del Banc Central Europeu (BCE).

Així, divendres prendran la paraula el president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, el seu homòleg de la Fed de Mineàpolis, Neel Kashkari, i el governador Christopher Waller.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Intuitive Surgical guanya un 6% després de superar les previsions del consens amb els resultats del tercer trimestre i comunicar la venda de 379 robots Da Vinci enfront dels 326 esperats.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,14% (69,85 dòlars) i el Brent cedeix un 1,03% (73,71 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,26% (1,086 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,60% (2.723 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,065% i el bitcoin puja un 1,38% (67.806 dòlars).

Noticias relacionadas

contador