wall street portada bandera bolsamania
42.313,00
  • -
  • -

Wall Street registra escàs moviment i signe mixt mentre els inversors es mantenen a l'expectativa del resultat de les negociacions comercials que mantenen els Estats Units i la Xina.

A més, el mercat segueix amb atenció els escassos avenços que s'estan produint a Washington sobre el tancament parcial del govern federal, que ha reduït ja en un 0,5% el creixement econòmic nord-americà durant aquest primer trimestre.

Per la seva banda, a l'àmbit macro, s'han publicat les dades d'atur setmanal, encara que aquests estan afectats per l'esmentat tancament del govern.

Les peticions inicials d'atur han baixat fins a les 199.000 des de les 212.000 i s'han situat per sota de les 220.000 previstes pel consens. I les peticions contínues han baixat fins a les 1.710.000, per sota de les 1,73 milions que esperava.

Finalment, el PMI serveis preliminar de gener, elaborat per Markit, ha baixat el gener fins a 54,2 des de 54,4, gairebé en línia amb el 54,1 esperat. I el PMI manufacturer ha repuntat fins a 54,9 des de 53,8, per sobre del 53,5 previst.

POLÍTICA MONETÀRIA

Més enllà de l'Atlàntic, les mirades estan posades en la reunió del BCE (Banc Central Europeu), que ha mantingut sense canvis la seva política monetària, tot i que Mario Draghi ha assenyalat que s'observa més "riscos a la baixa" per al creixement econòmic.

Segons ha pronosticat JP Morgan, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i el BCE, no realitzaran cap pujada de tipus durant el 2019 a causa de l'alentiment de l'economia a nivell mundial.

L’estrateg en cap per a Europa, Orient Pròxim i Àfrica de la divisió de gestió d'actius del banc nord-americà, Karen Ward, ha explicat que un dels aspectes "clau" per a l'economia dels EUA aquest any és la fi dels efectes de la reforma fiscal de Donald Trump, que es dissiparan per complet a finals de 2019.

A més, en la seva opinió, hi ha una "evident incertesa causada per les guerres comercials que està afectant el sentiment inversor de les empreses". Això provocarà que l'economia del país nord-americà s'alenteixi encara més, tot i que la companyia no està "preocupada" per una recessió.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al capítol de resultats empresarials, les accions d'American Airlines repunten un 5% després que l'aerolínia hagi superat els pronòstics amb els seus resultats trimestrals. A més, la resta d'aerolínies també es beneficien del seu bon comportament. En negatiu, la farmacèutica Bristol-Myers cau un 2% després de publicar els seus comptes.

Després del tancament del mercat, arribarà el torn d'Intel, el major fabricant mundial de xips; i de Starbucks, una de les majors cadenes de cafeteries a escala mundial.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 52,66 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als 1,1374 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,71%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys cau fins al 2,56%.

contador