apple iphone 14 iphone 14 plus hero 220907 geo full bleed image   large

Wall Street inicia la setmana amb signe mixt i amb el focus centrat en les eleccions de meitat de mandat als Estats Units, que se celebren aquest dimarts; i en la dada d'inflació d'octubre, que es publicarà dijous que ve.

  • 42.175,11
  • -

Això després de tancar divendres amb pujades superiors a l'1%, que no obstant no van poder compensar un saldo setmanal negatiu per als índexs novaiorquesos, després dels forts guanys previs acumulats al mes d'octubre.

Pel que fa a les eleccions, les projeccions anticipen que els demòcrates perdran el control del Senat i de la Cambra de Representants. Segons Ebury, en cas que el Congrés quedés dividit o els republicans obtinguessin una victòria aclaparadora, seria molt difícil que s'aprovés qualsevol despesa o augment d'impostos important fins després de les eleccions del 2024.

Pel que fa a la inflació, el consens espera que l'IPC general es moderi al 8% des del 8,2% i que l'IPC subjacent caigui lleugerament al 6,5% interanual des del 6,6%. Serà sens dubte una dada clau per al rumb de les borses les dues últimes sessions de la setmana.

En aquest escenari, l'S&P 500 inicia el dia des dels 3.770 punts, nivell que se situa a mig camí entre els 3.495 punts (mínims d'octubre) i els 3.900 punts (suport que va perdre al mes passat i que va actuar com a resistència fa unes jornades).

Des del punt de vista polític, la UE ha mostrat les seves "serioses preocupacions" davant de la Llei de Reducció de la Inflació dels Estats Units, ja que considera que viola les regles del comerç internacional i que afectarà negativament la producció de vehicles elèctrics europeus. Des de Brussel·les ja han traslladat al departament de Seguretat Nacional nord-americana la inquietud que desperta "la manera com estan dissenyats els incentius financers sota la Llei".

APPLE, META, TWITTER...

A nivell empresarial, Apple cau a la borsa després de confirmar que ha reduït temporalment la producció de l'iPhone 14 a causa de les restriccions de Covid-19 a la seva planta de muntatge principal a Zhengzhou, Xina.

Per la seva banda, Meta, matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram, comunicarà aquesta setmana acomiadaments a milers de treballadors, segons informa The Wall Street Journal, dins la recent onada de retallades de llocs de treball al sector de la tecnologia, després del ràpid creixement de la indústria durant la pandèmia.

A més, els vaivens del mercat han provocat que Berkshire Hathaway, la companyia de Warren Buffett, hagi registrat durant els nou primers mesos de l'any pèrdues de 40.983 milions de dòlars, a causa de la caiguda en el valor de les seves inversions.

ESTRATÈGIES EN MERCATS BAIXISTES

Els analistes de Goldman Sachs assenyalen que hi ha diverses alternatives per dotar les nostres carteres de components que contribueixin a reduir la volatilitat i les turbulències. Entre elles, aconsellen apostar per actius de qualitat, que implica la compra d'accions i de bons d'empreses amb balanços sòlids, guanys i dividends constants, o d'aquells que siguin menys volàtils.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,03% (92,58 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, retrocedeix un 0,05% (98,52 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,39% (0,9999 dòlars) i l'or rebota un 0,32% (1.681 dòlars).

Per part seva, el rendiment del bo nord-americà a deu anys es relaxa fins al 4,15%; i el bitcoin cedeix un 2,30% (20,699 dòlars).

Noticias relacionadas

contador