dl wall street new york city wall st nyc new york stock exchange nyse nasdaq us usa united states of america trading finance unsplash
Sharecast / Roberto Junior via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimecres després de les fortes vendes de dimarts, liderades pel Nasdaq, que es va veure pressionat per Nvidia, i després de les febles dades del sector manufacturer, que han revifat els temors sobre la salut de l'economia dels EUA. Això, a mesura que els inversors fixen ara la seva atenció sobre l'ocupació i la Reserva Federal (Fed), que ha centrat el seu interès en què el mercat laboral no es debiliti.

  • 21.066,04
  • -0,19%

"Darrere d'aquest comportament molt negatiu va estar el renovat temor dels inversors sobre el possible alentiment del creixement econòmic nord-americà i, fins i tot, sobre una potencial entrada en recessió d'aquesta economia, temors que van ser en gran mesura els que van provocar la correcció de les borses al començament del mes d'agost", valoren a Link Securities.

Encara que per als analistes, aquesta sensació de déjà vu no és cap sorpresa a causa d'"una barreja de temors sobre el creixement global, una onada de vendes als mercats de matèries primeres, canvis en els cicles de la política monetària i l'estacionalitat, amb mercats borsaris que solen tenir un mal exercici al setembre", afirma Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB.

Tot i això, la desacceleració del creixement dels EUA i les dades febles han incrementat les preocupacions sobre una recessió i les expectatives de les retallades de tipus. "Les expectatives de retallada de les taxes afavoreixen una rotació sectorial des de les grans tecnològiques altament valorades cap als sectors no tecnològics del mercat. Però l'expectativa d'una retallada de taxes enorme és dolent per a totes les accions, independentment de la seva exposició a la tecnologia" , valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

LA MIRADA POSADA SOBRE L'OCUPACIÓ

Per això, el focus d'atenció dels inversors es col·loca ara al mercat laboral. L'agenda econòmica inclou la publicació de l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral JOLTS del juliol, que es donarà a conèixer aquest dimecres, mentre que dijous serà el torn de l'ocupació d'ADP i de les peticions setmanals de desocupació.

Tot i que el plat fort de la setmana arribarà divendres amb l'informe d'ocupació oficial de l'agost, per al qual es preveu un repunt dels nous llocs de treball fins als 163.000 des dels 114.000 del mes anterior.

"Unes dades prou febles són bones per a les expectatives de retallada de la Fed i la gana pel risc, però unes dades massa febles i unes expectatives de retallades enormes no són favorables per a la gana pel risc. Hi ha una línia molt fina entre el optimisme a causa de l'expectativa de retallades de tipus i el caos a causa de l'expectativa de retallades ràpides de tipus en pensar que la Fed pot haver errat la seva trucada al final del cicle d'ajust, com havia errat el gir al principi d'aquest cicle", assenyala Ozkardeskaya.

ANÀLISI TÈCNICA

El Nasdaq va registrar pèrdues superiors al 3% aquest dimarts a Wall Street, cosa que el porta a cobrir el buit alcista que va deixar a mitjans del mes d'agost passat als 19.022 punts. "Encara queda 'viu' un buit alcista sense cobrir del dia 13 d'agost, als 18.542 punts. És probable que en les properes sessions l'acabi cobrint", remarca César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"A mitjà i llarg termini, el seu aspecte tècnic és impecable i ho continuarà sent mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 17.435 punts, mínims d'agost i preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. Si abandona aquests preus, s'enfrontarà al suport clau dels 17.000 punts. El seu comportament en aquest nivell de preus és vital.

Tot i això, per a l'expert, caldrà esperar la superació dels 20.000 punts per veure-hi un senyal de fortalesa.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Nvidia cau un 2% a la sessió per l'avenç d'una investigació antimonopoli als EUA. Cal recordar que el fabricant de xips es va desplomar aquest dimarts gairebé un 10%.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,80% (69,78 dòlars) i el Brent perd un 0,74% (73,18 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,1055 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,18% (2.518 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,823% i el bitcoin retrocedeix un 2,60% (56.813 dòlars).

contador