wall street finit dans le rouge les resultats et la fed inquietent

Wall Street obre la sessió de dimecres sense tendència definida durant una sessió que anticipa ser de pocs riscos després de les pèrdues moderades aquest dimarts, la tercera sessió consecutiva de caigudes per a Dow Jones i S&P 500.

  • 42.635,20
  • -

En aquest context, els inversors segueixen amb el focus posat al conclave que començarà aquest dijous a Jackson Hole i que definirà la postura de la Reserva Federal (Fed) per al que resta del 2022.

LA FED MÉS DURA

"La cautela és el nom del joc als mercats de valors, amb les expectatives que les polítiques agressives per controlar la inflació creixent continuaran malgrat els nous signes de desacceleració de l'economia nord-americana", assenyala Susannah Streeter, analista sènior d'inversions i mercats a Hargreaves Lansdown.

I és que el conclave de Jackson Hole pràcticament monopolitza l'atenció del mercat. Després que diversos membres del Comitè Federal hagin endurit el to als últims dies, els mercats han perdut pràcticament tot l'optimisme relatiu a una pujada de tipus més moderada a la reunió del setembre. Actualment, els inversors descompten una tercera pujada consecutiva de 75 punts bàsics.

Neel Kashkari, president de la Fed de Mineàpolis i un dels membres més durs del banc central, s'ha encarregat de posar més llenya al foc aquest dimarts, assegurant que cal seguir amb pujades agressives de les taxes de referència. "Segons moltes, moltes mesures, estem al màxim de treball i tenim una inflació molt alta. Així que aquesta és una situació completament desequilibrada, cosa que significa per a mi que és molt clar: hem d'endurir la política monetària per equilibrar les coses", ha assenyalat.

El banquer ha afegit que el seu temor més gran és que la Reserva Federal malinterpreti l'abast i la persistència de les pressions sobre els preus i hagi d'aplicar pujades encara més agressives per domar la inflació. Recentment Kashkari va manifestar que la Fed hauria de mantenir o augmentar el ritme de pujades de tipus, encara que això portés l'economia a entrar en recessió.

Per part seva, James Bullard, president de la Fed de Saint Louis, va assegurar la setmana passada que l'alça de tipus hauria de ser de 75 punts bàsics al setembre. "Tenim bones lectures de l'economia i una alta inflació, així que crec que tindria sentit portar la política monetària cap a terreny restrictiu", va explicar Bullard en unes declaracions recollides per The Wall Street Journal, alhora que va assenyalar que no veia “realment perquè es vol allargar la pujada dels tipus d'interès fins a l'any que ve”.

“La idea que la inflació ha arribat al pic és una esperança, però no és estadísticament real en aquest punt. Encara tenim un llarg camí per davant per tenir la inflació sota control”, va concloure Bullard.

Així, totes les mirades estan posades en la intervenció de Jerome Powell aquest divendres, una compareixença durant la qual, segons Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, el president del banc central nord-americà no serà “massa explícit sobre si la Fed optarà finalment al setembre per continuar pujant les seves taxes d'interès de referència a un ritme de 75 punts bàsics, tal com ha fet a les reunions de juny i de juliol, o preferirà “rebaixar una mica el to” i pujar “només ”el tipus en mig punt percentual”.

“Sí, creiem que aprofitarà la seva intervenció per transmetre quina és la visió de la Fed sobre l'esdevenir de la inflació, del mercat laboral i de l'economia nord-americana en conjunt, cosa que hauria de permetre als inversors treure conclusions sobre quins seran els propers moviments del banc central nord-americà en matèria de tipus d'interès”, afegeix aquest expert.

Altres analistes, com els de l'equip d'AJ Bell, creuen que Powell “punxarà l'optimisme que s'ha acumulat al voltant de les esperances que la Fed pugui estar apropant-se al punt on s'allunyi de les pujades de tipus”. En dos dies coneixerem la resposta a aquests interrogants.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, la jornada presenta una agenda força lleugera, destacant-ne únicament la publicació de l'estimació preliminar de les comandes de béns duradors de juny que s'han mantingut sense canvis, al 0%, encara que per sota de les previsions del consens, que n'anticipaven una lleugera millora fins al 0,8%.

En altres mercats, el petroli puja un 1%. El West Texas ronda els 95 dòlars i el Brent, els 101 dòlars.

L'euro continua feble enfront del dòlar i cau un 0,16, fins als 0,9952 dòlars. L'unça d'or, per part seva, repunta un 0,28% fins als 1.766 dòlars. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins al 3,033%.

El bitcoin, per part seva, es mou a la baixa amb molta cautela (-0,75%, 21.355 dòlars), molt pendent de la postura de la Fed.

Noticias relacionadas

contador