dl wall street bull wall st new york city nyc ny new york stock exchange nyse nasdaq stocks shares financie us usa america pb
Sharecast / Alexander Naumann via Pixabay

Wall Street cotitza aquest dilluns amb signe mixt després dels forts guanys de divendres passat, que van tornar a acostar l'S&P 500 als 4.000 punts, nivell important de resistència per on passa la seva mitjana de 200 sessions.

  • 42.175,11
  • -

La reacció dels índexs va estar marcada pel rebot de la tecnologia, que s'està comportant millor que el conjunt del mercat a les primeres setmanes del 2023, després de ser el sector més castigat el 2022. Des de gener, el Nasdaq ha rebotat més del 6%.

VISIÓ DE MERCAT PRUDENT

"La nostra visió de mercat continua sent prudent, especialment després del repunt recent en renda variable i renda fixa, en un escenari d'elevada incertesa.

Tot i que les últimes dades mostren certa moderació en la inflació, aquesta continua a nivells molt elevats i encara està per confirmar-ne el sostre, sobretot a la subjacent a Europa", expliquen els experts de Renda 4.

Per això, consideren que "una inflació tan alta farà que els tipus segueixin pujant", per la qual cosa no en veuen "rebaixes el 2023, a la qual cosa se suma la materialització de l'esperat deteriorament del cicle econòmic i el seu impacte encara per veure en resultats empresarials".

RESULTATS DE MICROSOFT I TESLA

Tot això mentre els inversors esperen la publicació d'una bateria de resultats empresarials destacats, que poden marcar el rumb als propers dies, abans que les borses centrin la seva atenció a la reunió sobre política monetària de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran el proper 1 de febrer.

Dimarts presentaran Johnson & Johnson i Verizon, i després del tancament del mercat, serà el torn de Microsoft. Dimecres, publicarà Boeing; i el protagonista després del tancament serà Tesla, amb IBM. A més, dijous publicaran Visa i Mastercard (Intel després del tancament); i divendres faran el mateix la petroliera Chevron i American Express.

D'altra banda, el fons activista Elliott Investment Management ha pres una participació rellevant a Salesforce, amb l'objectiu de promoure-hi canvis corporatius i maximitzar-ne la inversió.

Una altra empresa protagonista és Spotify, que reduirà la plantilla aquesta mateixa setmana per retallar costos. A més, el ministre d'Indústria de l'Índia ha comentat que Apple s'ha marcat l'objectiu de produir el 25% dels iPhones al país, enfront de l'actual 5%-7%.

DADES ECONÒMIQUES

A l'agenda econòmica, es publicaran diverses dades destacades els propers dies. Dimarts coneixerem les dades d'activitat PMI avançades del mes de gener. La previsió és que la dada de serveis als Estats Units mostri una desacceleració marcada de l'activitat.

Dijous es publicaran les dades setmanals d'atur i la primera estimació del PIB del quart trimestre dels Estats Units, que reflectirà una moderació en el ritme del creixement fins al 2,6% anualitzat, després de situar-se al 3,2% entre els mesos de juliol a setembre.

I divendres, la dada clau serà l'índex de preus del consum personal, el PCE, la variable de preus més seguida per la Fed i el comportament del qual serà determinant en la decisió que adopti la setmana que ve sobre els tipus el banc central (el consens espera ara que moderi les alces a 25 punts bàsics).

LA XINA I ALTRES MERCATS

En un altre ordre de coses, la Xina acaba d'arrencar les celebracions de l'Any Nou Lunar, que aquest any correspon al Conill d'Aigua, sense haver acabat amb els temors d'una propagació de la Covid-19. La majoria de borses asiàtiques romandran tancades als propers dies.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,2% (81,79 dòlars) i el Brent rebota un 0,3% (87,84 dòlars). Per part seva, l'euro continua la seva escalada i s'aprecia un 0,4% (1,0902 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,2% (1.924 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es manté al 3,48% i el bitcoin puja un 1,2% (22.768 dòlars).

Noticias relacionadas

contador