Wall Street cotitza aquest dimecres amb signe mixt després del tancament lleugerament a la baixa de dimecres i a l'espera de noves paraules de Jerome Powell, el president de la Reserva Federal (Fed).
- 43.910,98
- -
El banquer central participa en un esdeveniment econòmic i les seves paraules seran seguides de ben a prop. "Powell no és aquí per fer feliços els inversors. Dirà que el ritme de les pujades de tipus als EUA s'alentirà, però també que la Fed no ha acabat de lluitar contra la inflació i que la taxa terminal dels interessos probablement serà més alta", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.
AGENDA ECONÒMICA
A més, s'ha publicat la dada d'ocupació del novembre de la consultora ADP, avantsala de l'Informe d'Ocupació americana que es publicarà aquest divendres. L'informe ha mostrat una desacceleració de l'ocupació al sector privat amb la creació de 127.000 llocs de treball. La xifra s'ha situat notablement per sota de les estimacions del consens, que anticipaven una dada al nivell dels 200.000 i de la dada d'octubre, que es va situar als 239.000.
"Els punts d'inflexió poden ser difícils de captar al mercat laboral, però les nostres dades suggereixen que l'enduriment de la Reserva Federal està repercutint en la creació d'ocupació i en els guanys salarials", ha indicat Nela Richardson, economista en cap d'ADP.
També s'ha conegut la primera revisió del PIB del primer trimestre als EUA, que ha estat revisada a l'alça fins al 2,9%, segons el Departament de Comerç dels EUA. Aquest creixement reflecteix "augments en les exportacions i en la despesa del consumidor que van ser compensats en part per una disminució en la inversió en habitatge", ha destacat l'organisme.
Així mateix, es coneixerà l'enquesta JOLTS de vacants laborals, molt seguida darrerament. Posteriorment, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que analitza l'evolució econòmica als Estats Units.
Entre les cites més destacades dels propers dies, apareix l'indicador favorit d'inflació de la Fed, ja que dijous es publicarà el deflactor del consum privat subjacent (PCE) d'octubre als Estats Units, per al qual s'espera un lleu alentiment fins a nivells del 5%.
LA DEBILITAT D'APPLE, PREOCUPANT?
Un dels valors que s'està comportant pitjor durant les últimes sessions és Apple, a causa de l'important impacte dels problemes de producció a la principal planta de Foxconn a la Xina que fabrica l'iPhone 14.
La companyia més valuosa del món per capitalització borsària ha registrat caigudes destacades, i la mala ratxa és preocupant per al conjunt del mercat, segons estimen alguns experts.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es manté per sota dels 4.000 punts i s'ha allunyat de la important resistència que apareix a la mitjana de 200 sessions (actualment als 4.120 punts).
A curt termini, es pot recolzar en el suport de 3.900 punts o fins i tot emplenar el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.
En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 3,4% (80,93 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, avança també un 2,5% (85,09 dòlars).
A més, l'euro s'aprecia un 0,5% (1,038 dòlars) i l'or avança un 0,5% (1.772 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys rebota fins al 3,778% i el bitcoin repunta un 2,4% (16.860 dòlars).