dl wall street times square new york city night pedestrians nasdaq billboards trading nyc generic nypd unsplash
Sharecast / Meric Dagli via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimecres després de finalitzar la sessió de dimarts sense tendència definida, esperant la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i mentre descompta els resultats trimestrals d'Alphabet i Microsoft, que van batre expectatives encara que no han aconseguit convèncer el mercat. El Nasdaq lidera les caigudes en aquesta jornada, pressionat pel descens del 5% als títols de la matriu de Google.

  • 19.839,83
  • 2,56%

A nivell mensual, i a falta de la sessió d'avui, els índexs novaiorquesos van camí d'acabar el gener amb guanys, durant el qual el Dow Jones acumula una pujada del 2%, mentre que l'S&P 500 i el Nasdaq avancen més d'un 3%.

"L'S&P500 ha anat de rècord en rècord al gener, principalment a causa de l'extensió del repunt de les Big Tech", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Molts inversors han aprofitat per prendre alguns beneficis, sobretot en els valors del sector tecnològic, que han estat els que s'han comportat millor des que va començar l'exercici, a l'espera de conèixer els resultats d'alguns dels grans valors del sector i de poder analitzar el comunicat de la Reserva Federal (Fed), així com les declaracions que efectuï el seu president, Jerome Powell", recullen des de Link Securities.

A L'ESPERA DE LA FED I POWELL

Aquest dimecres la Fed donarà a conèixer les conclusions de la reunió de política monetària. El mercat està convençut que el banc central nord-americà tornarà a fer una pausa i mantindrà els tipus d'interès a la forquilla compresa entre el 5,25% i el 5,5%.

Per això, totes les mirades estaran posades a la conferència de premsa que ofereixi el president de l'organisme, Jerome Powell, a la recerca de pistes sobre quan poden arribar les primeres retallades.

"Després de veure el BCE mantenir els tipus sense canvis la setmana passada, avui és el torn de la Reserva Federal, on podríem veure el banc central intentar posar fi a la idea que s'acosta una retallada de tipus al març. Això no vol dir que la Reserva Federal descarti la idea que es produeixin retallades de tipus, simplement que el març és massa aviat per a un banc central dependent de les dades", assenyala Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets.

Per als experts de Link Securities, "el més rellevant, i el que esperen els inversors amb més inquietud, és el que transmeti Powell davant els mitjans sobre quan pot començar a abaixar les taxes d'interès de referència la Fed. No obstant, el més probable és que Powell 'no es mulli', i deixi la porta oberta a qualsevol opció".

ALPHABET I MICROSOFT NO CONVÈNCEN

Els inversors també descompten en aquesta sessió els resultats d'Alphabet i Microsoft, donats a conèixer aquest dimarts després del tancament del mercat. Tot i que les dues companyies han batut expectatives amb les seves xifres, no han aconseguit convèncer els operadors.

En el cas d'Alphabet, el benefici net s'ha elevat un 51,8% al quart trimestre, però han estat els ingressos per publicitat els que han decebut en no arribar a les previsions. Les accions de la companyia baixen més d'un 5% a la sessió.

"Quan s'ha tingut tant d'èxit en el passat, les expectatives poden ser altes i aquest és certament el cas de tot el grup d'accions dels Set Magnífics. Tothom espera que aquestes empreses treguin un conill del barret de copa cada vegada que informen i el mínim error provoca una decepció generalitzada, fins i tot si les xifres reals encara mostren guanys positius en períodes comparatius", explica Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

Microsoft, per la seva banda, també ha incrementat el seu benefici net un 33% al segon trimestre fiscal 2024, encara que la seva orientació per als propers mesos "no ha sorprès positivament".

"El mercat s'ha mostrat decebut pel fet que Microsoft no oferís orientacions per al tercer trimestre fiscal a l'informe de resultats, optant al seu lloc per fer-ho a la teleconferència de resultats. En general, els inversors van quedar poc impressionats per l'informe de resultats, esperant una superació més gran de les estimacions", comenta Jesse Cohen, analista sènior d'Investing.com.

REVÉS JUDICIAL PER A ELON MUSK

Al pla empresarial, el paquet de remuneració salarial de 55.000 milions de dòlars d'Elon Musk a Tesla ha estat invalidat per una jutgessa de Delaware després que un accionistal'impugnés per considerar-lo excessiu.

Els advocats de l'accionista van argumentar que el paquet de compensació hauria de ser anul·lat perquè va ser dictat per Musk i va ser producte de negociacions simulades amb directors que no n'eren independents.

Ara, la jutgessa Kathaleen McCormick ha dictaminat que el Consell d'Administració de Tesla no va aconseguir demostrar "que el pla de compensació fos just" ni va mostrar gaire evidència que fins i tot n'haguessin negociat.

La decisió judicial està passant factura a Tesla, que cau a Wall Street més d'un 1%.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dimarts inclou la publicació de la dada de l'ocupació privada que elabora la consultora ADP, que ha mostrat un mercat laboral que es refreda més del que s'esperava amb la creació de 107.000 llocs de treball al gener, per sota dels 145.000 anticipats pel consens.

A l'actualitat empresarial, un altre dels valors tecnològics que està registrant caigudes a la jornada és AMD, que es deixa un 5% després de proporcionar una guia de guanys per al proper trimestre que sembla no haver convençut el mercat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,59% (77,35 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,75% (82,25 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,30% (1,0872 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,56% (2.062 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,96% i el bitcoin perd un 1,72% (42.812 dòlars).

Noticias relacionadas

contador