Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les caigudes destacades de dimecres, a mesura que els inversors segueixen pendents dels rendiments dels bons i descompten de manera molt positiva els resultats de Tesla.
- 21.289,15
- 0,85%
El fabricant de cotxes elèctrics es dispara més d'un 14% després d'obtenir un benefici net de 2.167 milions de dòlars al tercer trimestre, un increment del 17% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Aquesta xifra ha permès superar les estimacions del consens.
Al costat contrari s'han situat els ingressos, que s'han quedat per sota de les expectatives en assolir els 25.182 milions de dòlars, un 8% més que entre el juliol i el setembre del 2023, mentre que els analistes esperaven 25.370 milions de dòlars.
Així mateix, el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, va anticipar que la seva "millor estimació" és que la fabricació d'automòbils del grup augmenti entre el 20% i el 30% el 2025, a causa dels "models de menor cost" i de l'"arribada de l'autonomia".
"És fantàstic veure que Tesla es posa fil a l'agulla quan realment importa. Encara que els factors macroeconòmics, com la millora de la demanda a la Xina i la resistència del consumidor nord-americà, han contribuït sens dubte a aquest informe positiu, no ho expliquen tot. De fet, la millora generalitzada de les xifres indica que l'empresa pot haver trobat per fi un punt òptim en l'equació de preus davant de costos de producció, que ha estat el principal problema per al rendiment de les accions des de l'any passat", valora Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.
Per a l'expert, l'informe també disminueix l'"urgència d'un model més barat", ja que Musk i companyia semblen "haver trobat -almenys ara per ara- una bona solució per a alguns dels problemes més urgents del negoci principal".
Entre altres notícies empresarials, IBM és l'altra cara de la moneda i cau més d'un 4% després de decebre amb els seus ingressos en consultoria i infraestructura. Això, tot i millorar les previsions del mercat sobre els beneficis del tercer trimestre gràcies al creixement sòlid del seu segment de programari.
També hi destaca Boeing, que es deixa un 2% a la borsa, després que l'Associació Internacional de Maquinistes i Treballadors Aeroespacials, que representa més de 32.000 treballadors de la companyia, hagi rebutjat l'última proposta laboral de l'empresa i mantingui la vaga. Alhora, UPS es dispara després de batre per primera vegada en dos anys les previsions del consens.
PMI I ATUR SETMANAL
L'agenda macro també comptarà amb referències destacades, ja que aquest dijous s'han donat a conèixer els PMI manufacturers i serveis d'octubre, que s'espera que es mantingui en línia amb els del mes anterior i les dades d'atur setmanal, una bona aproximació a la situació del mercat laboral del país, que han caigut més del que s'esperava.
Divendres el focus estarà posat sobre la lectura final de l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, que també recull el sentiment econòmic de les llars davant de les eleccions presidencials dels Estats Units.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,84% (72,07 dòlars) i el Brent avança un 1,73% (76,27 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,17% (1,08 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,77% (2.750 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,194% i el bitcoin rebota un 1,02% (66.916 dòlars).