Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les compres de dimecres, liderades pels valors tecnològics, que van permetre a l'S&P 500 marcar nous màxims històrics i fregar la barrera psicològica de 5.000 punts. En aquesta jornada, els inversors descompten nous resultats empresarials i estaran atents a les dades d'activitat econòmica als Estats Units.
- 20.033,14
- 0,72%
"L'S&P 500 va renovar el seu rècord i va cotitzar a un pas de la barrera dels 5.000 punts. Es tracta d'una poderosa fita psicològica, però podria desencadenar certa recollida de beneficis a causa de les condicions de sobrecompra del mercat. Tot i que el repunt de l'índex està recolzat per l'anticipació de properes retallades de taxes i guanys sòlids", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Els experts de Link Securities destaquen que l'S&P 500 va marcar el seu vuitè màxim històric des del començament d'any i el Dow Jones, el desè.
Per la seva banda, "el Nasdaq Composite, va ser el que millor es va comportar, recolzat en els grans valors i en la febre de la intel·ligència artificial (IA), i està ara a només un 1,9% de superar el seu màxim històric, cosa que no aconsegueix des del mes de novembre del 2021", afegeixen.
DISNEY I ARM CONVENCEN
La temporada de resultats als EUA està sent millor del que s'esperava, cosa que ha permès als inversors guanyar optimisme a mesura que la saludable economia del país pot continuar impulsant els guanys corporatius.
En aquest sentit, Disney i Arm han donat a conèixer uns comptes que han batut les expectatives. El gegant de l'entreteniment puja un 10% a la sessió després d'informar d'un benefici per acció d'1,22 dòlars i anunciar una inversió milionària de 1.500 milions de dòlars en Epic Games, creador del videojoc Fornite.
En el cas del fabricant de xips britànic, els seus títols es disparen un 33% a Wall Street després d'un tercer trimestre de l'any fiscal 2024 que ha superat les previsions gràcies a l'impuls de la intel·ligència artificial.
REFERÈNCIES ECONÒMIQUES DESTACADES
La fortalesa mostrada fins ara per l'economia nord-americana és un dels arguments que els membres de la Reserva Federal (Fed) esgrimeixen per anar amb "cautela" a l'hora de flexibilitzar la política monetària.
En aquest sentit, aquest dijous el mercat estarà atent a la publicació de les dades d'atur setmanal, una xifra clau tenint en compte la solidesa del mercat laboral. Les dades mostren una caiguda a les peticions de desocupació superior a l'anticipada pel consens.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, l'entitat regional New York Community Bancorp (NYCB) torna a caure al voltant d'un 5% en la sessió malgrat els aclariments i el nou president executiu.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,52% (74,99 dòlars) i el Brent avança un 1,49% (80,40 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,0757 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,60% (2.039 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,148% i el bitcoin guanya un 1,94% (44.913 dòlars).