ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després dels guanys moderats de dilluns i posa fi a sis sessions consecutives a l'alça, després de finalitzar la seva millor setmana des de començament del 2023. Els inversors estan atents a WeWork, que s'ha declarat en fallida, i a la Reserva Federal (Fed), ja que diversos dels seus membres, incloent-hi el president Jerome Powell, pronunciaran diferents discursos durant les properes jornades.

  • 42.025,19
  • -

"Hi ha opinions divergents sobre si el repunt del risc de la setmana passada es troba en un terreny prou sòlid per estendre's fins a un ral·li de Santa Claus, o si simplement s'esvairà", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

I, segons l'experta, tot depèn del que més importi als inversors. "L'afebliment de les expectatives de la Reserva Federal (Fed) i d'altres bancs centrals i la caiguda dels rendiments sobirans són positius per a les valoracions de les accions, però els rumors de tipus potencialment més alts durant més temps, els senyals creixents de desacceleració de l'economia global i l'augment de les probabilitats de recessió no ofereixen unes perspectives brillants per a la renda variable fins a finals d'any”, afegeix.

Des de Link Securities també apunten que els dubtes que es plantegen molts inversors i analistes és, si el fort rebot experimentat la setmana passada pels dos mercats, bons i accions, suposa un canvi de tendència, "després de tres mesos durant els quals els dos han corregit amb certa intensitat, o si, per contra, només es tracta d'un repunt propiciat per l'elevat nivell de sobrevenda que presentaven els preus d'aquests actius, repunt que s'hauria vist afavorit pel tancament accelerat de posicions curtes per part de molts inversors, als quals el rebot els va agafar una mica desprevinguts".

KASHKARI EL 'FALCÓ'

A la seva última reunió de política monetària, la Fed va optar per fer una pausa en el seu enduriment i, tot i que el banc central nord-americà es guarda una pujada més a la recambra, els inversors creuen que el cicle d'ajust ja s'ha acabat.

Tot i això, el president de la Reserva Federal Minneapolis, Neel Kashkari, s'ha encarregat de refredar les expectatives en indicar que prefereix endurir massa la política monetària en lloc de no fer prou per tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

"Un ajustament insuficient no ens permetrà tornar al 2% en el seu temps raonable", ha assenyalat, alhora que ha dit que necessita més informació per prendre una decisió ferma sobre els passos que cal seguir.

Després d'aquestes declaracions, l'atenció del mercat està posada sobre el president de l'organisme, Jerome Powell, que farà dues intervencions.

Dimecres pronunciarà unes paraules en l'obertura a la conferència del Centenari de la Divisió de Recerca i Estadística, mentre que dijous participarà en el panell de discussió de la 24a Conferència Anual de Recerca Jacques Polak, que se celebrarà a Washington.

WEWORK ES DECLARA EN FALLIDA

A nivell empresarial, la protagonista és WeWork, companyia de lloguer d'oficines compartides, que ha sol·licitat la protecció per fallida als Estats Units.

L'empresa s'ha declarat en fallida a causa dels forts deutes, xifrats entre 10.000 i 50.000 milions de dòlars, per l'augment del model de treball híbrid i el teletreball després de la pandèmia de la covid-19.

Els elevats lloguers prepandèmics de la companyia i la progressiva escalada dels tipus d'interès han fet efecte en el balanç de comptes de WeWork fins a veure's incapaç de fer front a les obligacions financeres i elevar el deute fins als 18.600 milions de dòlars al tancament del primer semestre del 2023.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,21% (79,09 dòlars) i el Brent cedeix un 2,11% (83,36 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,47% (1,0664 dòlars), i l'unça d'or es deixa un 0,72% (1.974 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,604% i el bitcoin perd un 0,79% (34.756 dòlars).

contador