le president de la reserve federale jerome powell 20240131231722

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dilluns després que divendres el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, digués que "ha arribat el moment" que els tipus d'interès comencin a baixar. La cita de la setmana la marquen els resultats d'Nvidia.

"Ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", assenyalava Powell divendres passat durant la seva intervenció a Jackson Hole.

A més, les actes de la reunió del juliol de la Fed, publicades dos dies abans, oferien una pista similar sobre la propera relaxació de la política.

Per als analistes de Pimco, el llenguatge de Powell "deixa clar que la Fed retallarà els tipus almenys 25 punts bàsics a la reunió de setembre i que assenyalarà, a través de les seves projeccions, que s'esperen almenys dues retallades més de 25 punts bàsics a les dues reunions restants d'aquest any, al novembre i desembre".

El president de la Fed va oferir durant el seu discurs "el que els inversors esperaven: claredat sobre les retallades de tipus", diuen a eToro. Pel que fa al timing, destaquen que "és gairebé impossible per a la Reserva Federal enfilar l'agulla: o bé sembla que baixen els tipus massa aviat i s'arrisquen a una resposta reflacionista, o bé sembla que els baixen massa tard i s'arrisquen a un col·lapse del mercat laboral".

Com afegeixen, "encara que Powell no va especificar la mida o la velocitat de les futures retallades, el seu enfocament en la dependència de les dades laborals suggereix una flexibilitat per adaptar-se a les condicions econòmiques, amb el mercat ja descomptant més de 100 punts bàsics de retallades per a 2024". Pel que fa als temps, a DWS creuen que "no sembla necessari de moment" que Powell els especifiqui.

A més, aquesta setmana, els inversors estaran pendents de l'actualització del PIB dels EUA, que es coneixerà aquest dijous, i de l'índex PCE bàsic, l'indicador d'inflació preferit de la Fed, que es farà públic divendres. Les sol·licituds inicials de desocupació també es publicaran dijous.

"S'espera que el PIB dels EUA hagi rebotat el 2,8% al tercer trimestre, des de l'1,4% registrat un trimestre abans. Però l'índex GDP Now de la Fed d'Atlanta suggereix que el creixement del tercer trimestre pot ser més lent que això, al voltant del 2%. Les xifres de creixement i inflació prou febles haurien de mantenir els coloms de la Fed al pati d'esplai abans de les dades d'ocupació de la setmana que ve", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

RESULTATS D'NVIDIA DIMECRES

Al terreny empresarial, la cita de la setmana la marquen els resultats d'Nvidia, que es donaran a conèixer després del tancament de dimecres.

"Si Nvidia no decep, la setmana quedarà positivament resolta, fins i tot encara que els indicadors macro posteriors surtin febles. Però si decep, no podem confiar que es compensarà amb una macro posterior més o menys bona", afirmen els experts de Bankinter.

Quina probabilitat hi ha que Nvidia decepcioni? "Considerem que no és zero, però sí baixa. La seva nova generació de xips per a IA (Blackwell) està en marxa, malgrat algunes dificultats, i la mateixa companyia és perfectament conscient del risc que corre si decep després de la fugaç presa de beneficis a les tecnològiques a principis d'agost, així que intentarà evitar-ho com sigui", responen.

ALTRES MERCATS

Els preus del petroli pugen aquest dilluns. El Brent cotitza als 78,9 dòlars el barril, mentre que el WTI es mou als 75,6 dòlars el barril.

L'euro/dòlar se situa als 1,1174 dòlars (-0,15%). L'or avança un 0,5% (2.560 dòlars) i la plata suma un 1,15% (30,16 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 3,778%.

Noticias relacionadas

contador