ep archivo   la entrada del edificio de la reserva federal de estados unidos reflejada en marmol
JONATHAN ERNST - Archivo

Wall Street cotitza aquest dimarts amb signe mixt després de les caigudes de dilluns, que van perllongar la ratxa baixista de la renda variable nord-americana durant les últimes cinc sessions.

  • 39.331,85
  • -

A nivell fonamental, la darrera correcció ha estat motivada per la duresa mostrada la setmana passada per la Reserva Federal (Fed) i el Banc Central Europeu (BCE) en el seu objectiu de controlar la inflació, cosa que ha tingut continuació aquest dimarts a Àsia, ja que el Banc del Japó ha decidit, de manera inesperada, augmentar la fluctuació del rendiment del bo a 10 anys fins al 0,5% des del 0,25%.

Aquesta mesura ha estat interpretada com “la caiguda de l'últim bastió de la política monetària ultraexpansiva” i ha contribuït a reforçar el sentiment negatiu del mercat a curt termini.

Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management, comenta que "els inversors veuen això com una sorpresa significativa, ja que la majoria esperava que es fes una ampliació de la banda tolerable sota el nou lideratge del BoJ a la primavera del proper any".

"Des d'una perspectiva de risc, és millor no subestimar l'impacte persistent que això podria tenir en el sentiment del mercat, perquè una política més estricta del BoJ eliminaria un dels últims ports segurs de taxes d'interès baixes, que han ajudat a mantenir els costos dels préstecs a nivells reduïts", afegeix aquest expert.

Segons la seva opinió, malgrat que els inversors estaven intentant descomptar "el final del joc" a les polítiques restrictives dels bancs centrals, aquest moviment del BoJ "no està ajudant a calmar els mars tempestuosos de final d'any a les borses".

CORRECCIÓ TÈCNICA DE L'S&P 500

A nivell tècnic, les caigudes suposen una correcció en el fort ral·li alcista previ des dels mínims d'octubre, dins un mercat baixista que encara no s'ha acabat.

Després de girar-se a la baixa des dels 4.100 punts, després d'acostar-se a la mitjana de 200 sessions, l'S&P 500 ha baixat fins a nivells de 3.817 punts, zona que pot actuar com a suport. A curt termini, pot rebotar per alleujar l'elevada sobrevenda diària, encara que també pot buscar ràpidament suport a nivells de 3.700 punts, mínims de principis de novembre.

A l'agenda econòmica, una de les dades clau de la setmana es publicarà aquest divendres. L'indicador d'inflació PCE del novembre, mesura preferida de la Fed per calibrar les expectatives sobre els preus, pot moure els índexs al final de la setmana.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

General Mills publicarà els resultats abans de l'obertura, mentre Nike i FedEx, considerats dos importants termòmetres de l'activitat econòmica, presentaran les xifres després del tancament.

Per part seva, Elon Musk continua entestat a acaparar l'atenció de l'opinió pública i ha assenyalat que, de cara al futur, només els subscriptors de Twitter Blue, el servei de pagament per verificació de comptes de la companyia, podran votar en enquestes que decideixin “canvis importants” a la plataforma. Això després d'haver perdut l'enquesta que va llançar per consultar si s'havia de mantenir com a CEO de la xarxa social.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1% (75,98 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cau un 0,8% (80,44 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,28% (1,0635 dòlars) i l'or repunta un 1% (1.816 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,66% i el bitcoin avança un 1,4% (16.808 dòlars).

Noticias relacionadas

contador