new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Signe mixt a Wall Street després de tancar la setmana més alcista del 2022. Els índexs novaiorquesos han recuperat terreny de manera molt destacada des que van començar a rebotar a finals de gener, després de registrar una fortíssima correcció des de màxims històrics.

  • 39.331,85
  • -

Els guanys de les últimes jornades han retallat la caiguda anual del Nasdaq per sota del 10%, mentre que l'S&P 500 acumula una baixada anual del 5,5% fins ara. Per la seva banda, el Dow Jones baixa un 3,4% el 2022.

"Tenint en compte que el descompte de valoració d'Europa és més gran en comparació amb el dels EUA, creiem que aquest any, i especialment la primera meitat del 2022, pot ser el moment que la renda variable europea brilli", afirma Terry Edwing, director de renda variable a Mediolanum International Funds Limited (MIFL).

En aquest escenari, els inversors continuen centrats en l'evolució dels preus als Estats Units i les conseqüències que tindrà sobre la política monetària de la Reserva Federal (Fed). La dada d'inflació del gener es publicarà aquest dimecres i els analistes anticipen un repunt de la taxa general fins al 7,3% des del 7%; i una pujada de l'IPC subjacent fins al 5,9% des del 5,4%.

"El mercat és molt sensible a qualsevol xifra que pugui portar la Fed a ser més dura en la política monetària, particularment pel que fa a la reducció del balanç", indiquen des de Bankinter.

En aquest sentit, caldrà vigilar a prop l'evolució dels rendiments dels bons, ja que la TIR del bo americà a 10 anys ha marcat màxims des del 2019 a nivells de l'1,92% i s'espera que segueixi pujant als propers mesos.

RÚSSIA-UCRANIA: SEGUEIX LA TENSIÓ

A l'escena geopolítica, segueix la tensió després que la Xina i Rússia hagin reforçat la seva aliança davant els EUA i la Unió Europea, en "aprofundir la seva coordinació estratègica i afrontar junts les ingerències externes i amenaces a la seguretat nacional", en referència directa a Ucraïna i Taiwan.

"Un dels factors que ens portarien a reduir exposició de manera lineal un 10% a tots els perfils seria una invasió militar a Ucraïna", comenten des de Bankinter. En aquest sentit, l'assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, ha dit que una invasió russa d'Ucraïna podria ser imminent.

TEMPORADA DE RESULTATS

Sobre la temporada de resultats, després de la caiguda de Netflix i Facebook van publicar els seus comptes i els forts guanys d'Amazon i Snap, durant els propers dies publicaran altres empreses destacades com Twitter, Disney i Coca Cola.

Segons els analistes de Bankinter, "les borses intentaran estabilitzar en un entorn de volatilitat a l'alça. En aquest context, és més important que mai ser molt selectius amb els valors escollits".

Així, el seu consell és posicionar financeres per davant de tecnològiques, que passen a un segon lloc en les seves preferències, apostant només per grans valors com Apple i Microsoft i sectors com ciberseguretat i gaming. "És a dir", conclouen, "reduïm beta i, per tant, exposició qualitativa a riscos".

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,9%, fins als 91,39 dòlars, mentre que l'euro es deprecia un 0,14% i es canvia a 1,1433 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,4%, fins als 1.815 dòlars. Finalment, el bitcoin rebota un 3%, fins als 43.055 dòlars.

Noticias relacionadas

contador