faangcb31

Wall Street cotitza aquest dijous amb signe mixt després de les compres de dimecres, després que els inversors coneguessin la decisió de la Reserva Federal (Fed) d'elevar els tipus d'interès 25 punts bàsics i les paraules del president, Jerome Powell, que va afirmar que "la desinflació ha començat, però encara queda feina per fer".

  • 20.776,23
  • 0,17%

El Nasdaq segueixen liderant el rebot al parquet novaiorquès i continua amb la seva demostració de fortalesa. L'índex ha superat la resistència del curt termini que se situa als 12.166 punts, impulsat per les fortes alces de Meta.

LA PUJADA DE TIPUS ENCARA NO HA ACABAT

El mercat continua avaluant la reunió de la Fed, durant la qual es va acordar augmentar els tipus un 0,25%, fins a la forquilla compresa entre el 4,50%-4,75%, en línia amb el que esperava el consens. Així mateix, encara s'analitzen les paraules del seu president, Jerome Powell, que ha assenyalat que les alces continuaran amb "un parell de pujades més" abans de posar fi al cicle d'enduriment monetari.

Amb tot, el que més va agradar als inversors van ser les declaracions en què va fer referència que "el procés desinflacionista -desacceleració de la inflació- ha començat", tot i que encara queda feina per fer. "És evident que els inversors travessen per un moment d'eufòria, i que aposten clarament per l'èxit de la Fed a l'hora d'aconseguir l'aterratge suau de l'economia", assenyalen a Link Securities.

Aquests experts indiquen que aquest "optimisme" va portar el mercat a passar per alt afirmacions com "que la demanda del mercat laboral es manté substancialment per sobre de l'oferta; que la Fed haurà de continuar sent restrictiva durant algun temps; que la inflació dels serveis segueix sent massa alta, encara que en aquest cas va matisar que espera una desacceleració dels preus al sector de serveis bàsics aviat, i que intentaran evitar els errors comesos als anys 70".

En aquest sentit, Powell va dir que les decisions se seguiran prenent reunió per reunió, tenint en compte la totalitat de les dades entrants i les seves implicacions per a les perspectives d'activitat econòmica i d'inflació.

EMPRESES I ECONOMIA

En el pla empresarial, una de les protagonistes de la jornada és Meta, que es dispara a la borsa després d'anunciar uns ingressos de 32.170 milions, que han superat en gairebé 500 milions el pronòstic del mercat. A més, la companyia ha informat que destinarà 40.000 milions de dòlars a un pla de recompra d'accions.

Aquest dijous, després del tancament del mercat, serà el torn d'altres grans tecnològiques com ara Apple, Alphabet i Amazon, els resultats de les quals representen una prova de foc per al sector.

A nivell econòmic, s'han conegut les dades d'atur setmanal, que s'han situat en 183.000 enfront dels 186.000 dels set dies previs i per sota del que anticipava el consens, que esperava una pujada fins a les 200.000. Divendres es publicarà l'informe d'ocupació oficial dels Estats Units.

Els experts d'Oxford Economics han indicat que les xifres "continuen sent moderades, ja que els acomiadaments a tota l'economia segueixen sent baixos, i els que es produeixen en alguns sectors encara no s'han traduït en un augment de noves sol·licituds de desocupació".

Aquestes últimes dades són, per als analistes de la companyia britànica, consistents amb un mercat laboral ajustat i "deixen la Fed en camí de pujar les taxes d'interès novament a la reunió de març".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq segueix donant senyals de fortalesa i aconsegueix pujar-se per sobre de la mitjana de 200 sessions. "A curt termini sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims del buit baixista que va deixar a mitjans de setembre als 12.739 punts", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El seu comportament en aquests nivells és clau per a la seva evolució a llarg termini. Si al final en confirma el trencament, és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 15.000 punts", afegeix l'expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,14% (76,30 dòlars) i el Brent cedeix un 0,33% (82,58 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,49% (1,0934 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,96% (1.961 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,367% i el bitcoin avança un 1,41% (23.847 dòlars).

contador