dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Signe mixt a Wall Street aquest dijous després dels guanys moderats de dimecres i a mesura que els inversors centren la seva atenció en les dades macro i en el primer debat que celebraran Joe Biden i Donald Trump a la seva carrera cap a la Casa Blanca.

  • 39.118,86
  • -

El focus dels operadors també està posat en els valors tecnològics, sobretot en els relacionats amb la intel·ligència aritificial (IA), pels dubtes de si podran continuar sostenint el mercat al segon semestre.

En aquest sentit, Nvidia, companyia líder a IA, ha celebrat la Junta General d'Accionistes. El seu CEO, Jensen Huang, ha explicat que l'avantatge de la companyia de xips es deu a una aposta que va fer fa més de 10 anys, centrada en milers de milions de dòlars en inversió en IA i un equip de milers d'enginyers.

Tot i que una altra empresa d'IA, Micron, cau un 5% a Wall Street després de decebre amb la previsió de beneficis i ingressos.

Això ha provocat que el mercat "continuï qüestionant-se la sostenibilitat d'unes pujades borsàries excessivament concentrades al voltant de la IA", subratllen els experts de Renta 4.

Amb tot, des de Bankinter apunten a una jornada "de transició" amb la mirada posada al deflactor del consum privat (PCE). "La macro, sense ser rellevant, oferirà una combinació benigna (cert alentiment de l'activitat als EUA i millora de confiança a Europa), però la decepció per part de Micron i la proximitat de les eleccions a França pesaran en el desenvolupament de la sessió", valoren.

ATENTS AL DEFLACTOR DE CONSUM

I és que la macro torna a centrar l'interès del mercat, que espera amb expectació el deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació més seguida per la Reserva Federal (Fed).

La dada es donarà a conèixer divendres i s'estima que l'índex general es moderi lleument al 2,6% des del 2,7%, i que la variable subjacent es relaxi fins al 2,6% enfront del 2,8% del mes previ.

"Si veiem algun nou avenç en les dades, és probable que això dilueixi les possibilitats de flexibilització del setembre, impulsi el dòlar a l'alça i afecti les accions. No obstant això, si hi ha una sorpresa a la baixa, això impulsarà les expectatives de flexibilització del setembre, farà caure el dòlar i farà pujar les accions i els actius de risc", comenta James Harte, analista de Tickmill Group.

Abans, però, l'agenda ha inclòs aquest dijous altres referències que cal tenir en compte com el PIB del primer trimestre, que ha estat revisat lleugerament a l'alça, de l'1,3% a l'1,4%, però molt per sota del 3,4% registrat un trimestre abans.

De la mateixa manera, s'han publicat les dades d'atur setmanal, una bona aproximació a la situació del mercat laboral del país, que han mostrat una caiguda de les peticions de desocupació superior a les esperades.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els 31 bancs més grans dels EUA han superat els tests d'estrès anuals de la Reserva Federal (Fed), que explica que les entitats "estan ben posicionades per trampejar una recessió severa i mantenir-se per sobre dels requisits mínims de capital".

A més, les accions de Walgreens s'enfonsen un 21% després que la companyia presentés uns resultats trimestrals que s'han quedat per sota de les expectatives i retallés la previsió per al conjunt de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,87% (81,64 dòlars) i el Brent avança un 1,02% (86,14 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,42% (1,0724 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,92% (2.334 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 4,288% i el bitcoin suma un 1,53% (61.771 dòlars).

Noticias relacionadas

contador