Signe mixt a Wall Street aquest dimecres després de les suaus compres de dimarts, que van portar l'S&P 500 i el Nasdaq a marcar nous rècords, en un mercat que està molt atent a la Reserva Federal (Fed) i als resultats empresarials d'Nvidia.
- 20.740,78
- 0,36%
La moderació de la inflació a l'abril i la feblesa mostrada en les vendes minorites han reforçat la idea que la Fed pot fer una primera baixada dels tipus d'interès al setembre.
Per això, i a la recerca de pistes sobre futures actuacions en matèria de taxes, les actes de la darrera reunió de política monetària del banc central nord-americà seran analitzades al detall.
En aquest sentit, el governador de la Reserva Federal, Christopher Waller, tornava a insistir en la necessitat de guanyar confiança que la inflació es dirigeix cap a l'objectiu del 2% abans de començar a abaixar els tipus d'interès.
"En absència d'un debilitament significatiu del mercat laboral, necessito veure uns quants mesos més de bones dades d'inflació abans de sentir-me còmode recolzant una relaxació en l'orientació de la política monetària", assenyalava durant la seva compareixença a l'Institut Peterson d'Economia Internacional, a Washington.
Pel que fa a l'agenda econòmica de la setmana, inclou com a referències més destacades els PMI manufacturers i de serveis preliminars de maig (dijous), que podrien mostrar estabilitat, així com la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan (divendres).
A la lectura preliminar, aquest indicador avançat de consum privat va baixar sensiblement, mentre que van repuntar les expectatives d'inflació a 12 mesos que manegen els consumidors. Si es confirma, "això pot generar certs dubtes entre els inversors sobre l'evolució futura de l'economia nord-americana, ja que el consum privat representa a prop del 70% del PIB del país", expliquen a Link Securities.
NVIDIA, GRAN PROTAGONISTA
Però sens dubte la gran protagonista de la jornada és Nvidia. La companyia donarà a conèixer les xifres del primer trimestre del seu any fiscal 2025, finalitzat el 28 d'abril del 2024, al tancament del mercat i l'expectativa és màxima.
"Si bé pot semblar exagerat destacar la publicació dels resultats d'una companyia com l'esdeveniment més important de la setmana per als mercats, cal assenyalar que una part important del bon comportament mostrat per les borses occidentals a l'últim any es deu en gran mesura a tot allò relacionat amb el 'fenomen' de la Intel·ligència Artificial (IA), del qual Nvidia és fins ara la principal beneficiada", subratllen a Link Securities.
I és que el mercat es troba "clarament preparat per a una altra sorpresa alcista" no només pel que fa als seus resultats, sinó també pel que fa a l'orientació.
"Normalment, quan les expectatives són altes, són més difícils de superar. Però Nvidia té un historial d'augmentar les expectatives i superar-les amb un marge còmode des de l'arribada d'OpenAI a les nostres vides, a principis de l'any passat. I des d'aleshores OpenAI no s'ha pres un respir”, remarca Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Target cau amb força (-9%) després de donar a conèixer uns resultats del primer trimestre del 2024 que han decebut el mercat. El minorista no ha aconseguit superar les expectatives del consens i s'ha quedat per sota de les previsions en guanys per primer cop des del novembre del 2022.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,90% (77,91 dòlars) i el Brent cedeix un 0,87% (82,12 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,14% (1,0838 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,55% (2.412 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 4,441% i el bitcoin guanya un 0,48% (69.778 dòlars).