Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dimarts després del signe mixt de dilluns, en una sessió en què els valors tecnològics van liderar els guanys i van permetre a l'S&P 500 i al Nasdaq renovar màxims històrics. Tot això a mesura que els inversors centren la seva atenció en el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i en la política monetària del banc central nord-americà.
- 20.757,41
- -0,13%
El titular de la Fed compareix aquesta jornada davant el Senat dels EUA per explicar les decisions que ha pres l'organisme en matèria de tipus d'interès i sobre l'evolució de l'economia del país.
El mercat seguirà molt a prop les seves declaracions a la recerca d'alguna pista sobre quan poden arribar les retallades, en un moment en què la probabilitat que la primera baixada es produeixi al setembre se situa al 73%.
Tot i això, els experts no confien que aporti massa novetats i creuen que es limitarà a "defensar la seva actuació fins ara i insistirà que la inflació es recondueix i que el mercat laboral es destensa una mica", expliquen des de Bankinter.
Per la seva banda, Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, espera que Powell faci una bona avaluació de l'economia, “afirmant que hi ha senyals que l'economia nord-americana s'està desaccelerant sense col·lapsar. És possible que el president de la Fed tambéhagi de resistir-se a les crides dels senadors demòcrates per reduir els tipus d'interès, per la qual cosa hi ha la possibilitat que soni lleugerament agressiu”.
L'IPC, DADA CLAU DE LA SETMANA
Les properes decisions de la Fed estaran determinades per l'evolució de la inflació. Per això, totes les mirades estan posades a l'informe del juny, que es donarà a conèixer aquest dijous.
El mercat espera que la inflació baixi fins al 3,1% en taxa general enfront del 3,3% del maig, mentre que per a la variable subjacent estima que es mantingui al 3,4%.
"De com hagi evolucionat la inflació nord-americana al juny, pot dependre en gran mesura l'actuació del banc central del país en matèria de política monetària", subratllen des de Link Securities.
Per tant, aquests analistes consideren que "per a la marxa dels mercats de bons i d'accions serà més rellevant la publicació de l'IPC nord-americà del juny que el que pugui dir Powell davant del Congrés del seu país tant dimarts com dimecres".
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, la temporada de resultats del tercer trimestre arrenca aquest divendres amb els grans bancs dels Estats Units donant el tret de sortida. JP Morgan, Citigroup, Bank of New York Mellon i Wells Fargo seran els primers a rendir comptes.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,19% (82,15 dòlars) i el Brent perd un 0,23% (85,54 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0819 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,28% (2.370 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,291% i el bitcoin puja un 1,65% (57.272 dòlars).