Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després dels guanys moderats de dilluns, que van posar fi a tres sessions consecutives de vendes. El focus dels inversors està posat sobre la dada clau d'inflació del juny, que es coneixerà aquest dimecres i serà decisiu de cara al proper moviment de política monetària de la Reserva Federal (Fed).
- 42.840,26
- -
"Els mercats dels EUA van experimentar un començament de setmana cautelós amb l'atenció centrada en les xifres d'inflació d'aquesta setmana, que es publicaran demà i podrien indicar d'alguna manera si veiem més augments més enllà d'aquest mes", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.
Per Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets, "l'enfocament continua sent sobre les dades d'inflació. Actualment, indiquen que la Fed té totes les raons per apujar els tipus d'interès aquest any".
En aquest sentit, tant la presidenta del Banc de la Reserva Federal de Cleveland, Loretta Mester, com la seva homòloga a San Francisco, Mary Daly, s'han mostrat aquest dilluns a favor de continuar amb les alces. Mester ha assegurat que caldrà "pujar-los des del seu nivell actual" i "mantenir-los-hi", mentre Daly ha comentat que, durant aquest any, s'hauran d'elevar els tipus "un parell de vegades".
Així, el mercat està expectant abans de la publicació de les dades de l'IPC, per al qual es preveu una moderació fins al 3,1% a la taxa general, des del 4,0% del maig, mentre que per a la taxa subjacent (excloent-hi alimentació i energia), es preveu un descens fins al 5% des del 5,3%.
"Dimecres sortirà una inflació nord-americana ja francament digerible i, sobretot, perfectament compatible amb l'actual nivell de tipus de la Fed del 5,00%-5,25%", afirmen els experts de Bankinter.
TURQUIA PERMET L'ENTRADA DE SUÈCIA A L'OTAN
Al pla polític, Turquia ha acceptat recolzar l'entrada de Suècia a l'OTAN en allò que es considera un important avenç per a l'aliança militar en el seu esforç per reforçar les seves defenses després de les invasió russa d'Ucraïna.
El gir s'ha produït després de mesos d'àrdues negociacions sobre les demandes de Turquia i en vigílies d'una cimera crítica de dos dies de l'OTAN que comença aquest dimarts i durant la qual els líders busquen mostrar un front unit i assenyalar que la guerra a Ucraïna només ha enfortit l'aliança.
ANÀLISI TÈCNICA
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 manté un molt bon aspecte i continua donant forma a una figura de continuació alcista, “concretament a un retrocés temporal al nivell dels 4.300 punts. A curt termini hem vist com cobria el buit alcista que va deixar, el 30 de juny passat, als 4.396 punts", analitza César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Tot sembla indicar-nos que podríem veure una continuació de les pujades. Un tancament per sobre dels 4.458 punts, màxims anuals, deixaria l'índex amb el camí obert perquè puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.600 punts o fins i tot fins als màxims històrics que va dibuixar als 4.818 punts", afegeix Nuez.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
A nivell empresarial, Microsoft ha confirmat que portarà a terme més acomiadaments a més dels 10.000 anunciats al gener. La companyia no ha donat a conèixer el nombre exacte, però a través d'un mail als seus treballadors, ha comunicat que “els ajustaments organitzatius i de força laboral són una part necessària i regular de la gestió del nostre negoci”.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,92% (73,66 dòlars) i el Brent avança un 0,85% (78,36 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,1012 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,55% (1.941 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,968% i el bitcoin perd un 0,46% (30.537 dòlars).