le taureau de wall street a new york 20240212135242

Els inversors esperen Jerome Powell i pocs mouran fitxa fins que aquest parli, en el marc del simposi de banquers centrals de Jackson Hole, aquest divendres. Això sí, mentre aquest moment arriba, el sentiment és optimista perquè el mercat descompta que hi haurà novetats sobre la possibilitat d'una retallada de tipus per part de la Reserva Federal (Fed) al proper mes de setembre.

  • 41.606,18
  • -

Així, Wall Street cotitza amb signe mixt després que ahir les alces a l'altra banda de l'Atlàntic oscil·lessin entre el 0,58% del Dow Jones i l'1,39% del Nasdaq. Tant l'S&P com el Nasdaq van registrar aquest dilluns la vuitena sessió consecutiva en positiu. Es tracta de la ratxa de guanys més llarga per al Nasdaq des del desembre del 2023.

AMD va ser un dels protagonistes de la jornada passada, i va acabar el dia amb alces superiors al 4%, després d'anunciar la compra de ZT Systems per 4.900 milions de dòlars.

Al pla empresarial, aquest dimarts criden l'atenció les alces de l'empresa de ciberseguretat Palo Alto Networks (+2,47%) després de superar les expectatives en ingressos i guanys per al quart trimestre fiscal.

A més, les accions d'Eli Lilly pugen un 2% després que la companyia publiqués els resultats d'un estudi que demostra que la tirzepatida, l'ingredient actiu dels fàrmacs Zepbound i Mounjaro, redueix el risc de progressió a diabetis tipus 2 un 94% entre adults amb prediabetis i obesitat o sobrepès, en comparació amb el placebo.

De tornada a l'interès central d'ara al mercat, Jackson Hole, s'espera que Powell confirmi que la Fed iniciarà el procés de reducció dels tipus d'interès oficials a la reunió que celebrarà el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) al setembre. "No obstant això, cal veure si Powell opta o no per quantificar l'import de la retallada, import que nosaltres creiem que serà de 25 punts bàsics, llevat que les xifres d'ocupació del mes d'agost mostrin un deteriorament més gran de l'esperat del mercat laboral nord-americà, cosa que augmentaria la probabilitat que la Fed opti per reduir les seves taxes en mig punt percentual", indica Juan José Fernández-Figares, director de Gestió de Link Gestión.

Abans, demà dimecres es publicaran les actes de la reunió de juliol del FOMC, en què es podran analitzar "les diferents posicions que sobre futures actuacions en matèria de política monetària mantenen els membres del comitè", afegeix Fernández-Figares.

Des de la companyia d'inversió Muzinich&Co també creuen que "la gran incògnita" és si la Fed optarà per retallar els tipus 25 o 50 punts bàsics al setembre. "El Simposi de Política Econòmica de Jackson Hole hauria de revelar molt sobre el pensament de la Reserva Federal", indiquen.

Afegeixen que, atenent el que sempre ha mantingut la Fed que es guiarà per les dades, "qualsevol dubte persistent sobre una retallada de tipus al setembre s'hauria d'haver dissipat amb les xifres de l'IPC i de l'IPP de la setmana passada". Amb tot, recorden que el PCE és la mètrica clau per a la Reserva Federal i que la propera publicació n'està prevista per al 30 d'agost. "Podria ser l'última peça del trencaclosques de dades necessàries perquè la Fed comenci finalment el seu proper cicle de relaxació monetària".

Finalment, cal recordar que l'agenda d'aquest dimarts inclou declaracions dels membres de la Reserva Federal Bostic i Barr. A més, és rellevant destacar que el president de Morgan Stanley International es troba també entre els desapareguts al naufragi del iot Bayesian. Ahir us informàvem que l'emprenedor tecnològic Mike Lynch, fundador de la companyia de programari Autonomy, ha desaparegut igualment al naufragi.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1074 dòlars (-0,099%). El petroli cedeix posicions després que Israel hagi acceptat una proposta dels Estats Units per a un alto el foc a Gaza. El barril Brent se situa ara als 77,43 dòlars (-0,30%) i el WTI, als 73,96 dòlars (-0,55%).

L'or puja més per sobre del nivell clau dels 2.500 dòlars (+0,78%, 2.561 dòlars) i la plata avança un 1,5% (29,74 dòlars).

El bitcoin es recupera i puja fins als 61.000 dòlars. L'ethereum suma fins als 2.657 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,875%.

Noticias relacionadas

contador