Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dijous després del signe mixt de dimecres i a mesura que el mercat intenta calmar els creixents temors de recessió als Estats Units, després de la debilitat mostrada pel sector manufacturer. Per això, durant aquesta sessió l'economia tornarà a centrar l'interès dels inversors.
- 43.729,34
- -
Per als experts de Link Securities són dos els factors que han continuat llastrant el comportament de la renda variable occidental. "El temor dels inversors que l'economia nord-americana no sigui capaç d'aconseguir l''aterratge suau' que descompten els mercats; i les exigents valoracions assolides per molts valors del sector tecnològic, a l'albor de la irrupció de la intel·ligència artificial (IA) i del seu potencial impacte a l'economia a mitjà termini, valoracions que 'ara' qüestionen molts inversors, que estan optant per desfer posicions a marxes forçades".
"Estem vivint una situació de déjà vu: l'augment de les expectatives moderades de la Reserva Federal (Fed) combinades amb l'augment de les apostes agressives del BoJ donen com a resultat un moviment de capital que abandona el risc de les accions i una fugida cap a la seguretat del ien japonès. Però aquesta vegada, l'acció del preu no està desencadenada per les dades reals, sinó pel temor a veure un segon mes de decepció a les dades d'ocupació dels EUA, cosa que sens dubte augmentarà l'expectativa de més d'una retallada enorme de les taxes per part de la Fed entre setembre i cap d'any”, valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per això, aquesta tempesta "no passarà fins a comprovar que no hi ha recessió a la vista i que els bancs centrals efectivament aniran baixant tipus amb certa alegria", remarquen a Bankinter.
L'OCUPACIÓ, CLAU DE LA SETMANA
En aquest sentit, el mercat laboral és el gran protagonista de la setmana i centra l'atenció dels inversors. Així, aquest dijous s'ha fet conèixer l'enquesta d'ocupació que elabora la consultora ADP, que s'ha situat per sota del que s'esperava i ha estat mal rebuda pel mercat.
L'ocupació al sector privat dels Estats Units ha tornat a perdre força a l'agost amb la creació de 99.000 llocs de treball, segons l'informe d'ADP. La xifra ha estat inferior a les estimacions de consens, que anticipaven 145.000 llocs de treball.
L'agenda també ha inclòs les dades d'atur setmanal, que han caigut per sota del que s'esperava (227.000 sol·licituds), i el PMI i l'ISM serveis corresponents al mes d'agost, molt rellevant per calibrar l'estat de l'economia nord-americana.
Tot i això, el plat fort de la setmana arribarà divendres amb l'informe d'ocupació oficial de l'agost, per al qual es preveu un repunt dels nous llocs de treball fins als 163.000 des dels 114.000 del mes anterior.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Nvidia ha negat haver rebut una citació del Departament de Justícia dels Estats Units per possibles preocupacions antimonopoli. Les seves accions reboten més d'un 1% al mercat després de dues sessions baixistes.
A més, la teleco nord-americana Verizon Communications ha anunciat aquest dijous que ha arribat a un acord per adquirir Frontier Communications en una operació valorada en 20.000 milions de dòlars i que es farà "totalment en efectiu".
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,94% (69,84 dòlars) i el Brent avança un 0,88% (73,34 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,18% (1,1102 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,84% (2.547 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,731% i el bitcoin perd un 2,05% (56.761 dòlars).