des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520134114

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després de les vendes moderades de dilluns, a l'inici d'una setmana carregada de referències destacades. En aquesta sessió el focus dels inversors està posat als resultats del comerç al detall, un bon indicador del comportament del consumidor nord-americà.

  • 19.778,52
  • 0,49%

"Sembla que hi ha un moment de calma i silenci després dels importants guanys tecnològics, i els inversors decidiran si aquest repunt mereix seguir. La setmana té sobre la taula algunes dades econòmiques importants. Els Estats Units publicaran les seves últimes actualitzacions sobre creixement i inflació aquesta setmana. I unes dades favorables, és a dir, un creixement resilient, però no anormalment fort, juntament amb una inflació més suau, permetrien als alcistes del mercat surfejar a l'onada dels 'rínxolets d'or'", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per part seva, els experts de Link Securities destaquen el millor comportament relatiu que van tenir aquest dilluns a Wall Street els valors de mitjana i petita capitalització, que s'han quedat endarrerits en aquest començament d'exercici "i que, en molts casos, i per aquest fet, presenten valoracions molt més atractives que la dels grans valors”.

"Això va quedar plasmat al Russell 2000, que ahir es va desmarcar de la resta dels principals índexs d'aquest mercat, per tancar la jornada a l'alça (+0,6%), i es va situar novament en positiu des del començament d'exercici (+0,09%), encara que lluny del més del 6% de revaloració que té acumulat l'S&P 500 des del començament de l'any”, afegeixen.

REFERÈNCIES DESTACADES

La reunió de la Reserva Federal (Fed) dels propers 19 i 20 de març és una cita clau per als inversors, que descompten una nova pausa i que es tornin a mantenir els tipus a la forquilla compresa entre el 5,25%-5,5%.

Durant aquest conclave monetari, el banc central nord-americà actualitzarà les projeccions econòmiques i el famós diagrama de punts, que al desembre va anticipar tres retallades per al 2024.

Pel que fa a això, el president del Banc de la Reserva Federal de Kansas City, Jeffrey R. Schmid, creu que el banc central nord-americà hauria de tenir paciència abans de començar a flexibilitzar la política monetària en un entorn marcat per una inflació superior a l'objectiu del 2% i un mercat laboral encara fort.

"Amb una inflació per sobre de l'objectiu, uns mercats laborals que no mostren signes de relaxació i una demanda que mostra un impuls considerable, la meva opinió és que no cal ajustar preventivament la política monetària", ha assenyalat durant un esdeveniment a Oklahoma, durant el primer discurs des que va assumir el càrrec fa sis mesos.

El mercat creu que la flexibilització de la política monetària no arribarà fins el juny. Per això, les dades macro que es vagin coneixent fins ara seran determinants per al 'full de ruta' de la Fed.

En aquest sentit, l'agenda d'aquest dimarts inclou la confiança del consumidor dels EUA del mes de febrer.

Dimecres es donarà a conèixer la revisió del PIB del quart trimestre, mentre que dijous serà el torn del deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal a l'hora de decidir sobre els tipus d'interès, així com de dades d'atur setmanal. Divendres es publicaran el PMI i l'ISM manufacturers.

ASPECTE TÈCNIC

El Dow Jones no pot oferir un aspecte tècnic millor. El selectiu nord-americà es mou en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí.

"Fa tan sols unes sessions es deixava un buit alcista als 38.612 punts. El més normal és que acabi cobrint aquests preus abans de continuar amb la seva escalada alcista. No apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 38.000 punts, encara que el nivell veritablement important es troba als 37.122 punts. És probable que assoleixi els 40.000 punts durant les properes setmanes”, subratlla César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els resultats en són els protagonistes. Zoom es dispara més d'un 8% a Wall Street després de superar expectatives amb els resultats i llançar una recompra d'accions de fins als 1.500 milions de dòlars.

Així mateix, Macy's puja un 4% després d'uns resultats que han batut les expectatives del consens, però que han suposat una reducció important dels beneficis per a la companyia. A nivell tecnològic, les mirades estaran posades sobre Salesforce, que es confessarà davant del mercat dimecres.

"Caldrà estar atents al que diguin els seus gestors sobre com veuen la demanda dels seus productes i si consideren que és sostenible la fortalesa mostrada recentment pel consum privat al país", indiquen a Link Securities.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,61% (78,05 dòlars) i el Brent avança un 0,42% (82,82 dòlars). Per part seva, l'euro cedeix un 0,04% (1,0844 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,27% ($2.044).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,297% i el bitcoin avança un 4,95% (57.260 dòlars) després d'haver arribat als 57.000 dòlars per primera vegada des del 2021.

Noticias relacionadas

contador