dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street registra signe mixt el primer dia de cotització del mes d'abril després de les pujades destacades de divendres i després d'haver posat fi a un trimestre guanyador, durant le qual va destacar la forta actuació del Nasdaq, que s'ha revalorat un 16,77%.

  • 20.740,78
  • 0,36%

"Mentre mirem cap a un nou mes i un nou trimestre, i el repunt de la setmana passada, la pregunta principal és si hem deixat les proves i tribulacions del març al mirall retrovisor o si la setmana passada va ser l'ull de la tempesta abans de l'aparició de més volatilitat", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

Així, les preocupacions sobre la crisi bancària han disminuït els darrers dies i els inversors tornen a centrar el seu interès en les dades macro.

En aquest sentit, aquest dilluns es donaran a conèixer el PMI i l'ISM manufacturer del mes de març, per als quals s'espera que es mantinguin el 49,3 i el 47,5 de febrer.

Al llarg de la setmana, l'agenda també inclou altres publicacions clau com les ofertes de feina JOLTS aquest dimarts, l'informe d'ocupació privada d'ADP dimecres i l'informe d'ocupació oficial, que es donarà a conèixer divendres, amb el mercat tancat per Divendres Sant.

RETALLADA SORPRESA DE L'OPEP+

Encara que aquest dilluns l'atenció dels inversors també està posada a la retallada sorpresa en la producció de petroli anunciada per l'OPEP+.

El càrtel va avançar diumenge que portarà a terme una reducció d'1,16 milions de barrils diaris a partir del mes que ve i fins a finals del 2023, que se sumarà a la retallada que s'ha emprès el mes de desembre passat.

"La decisió de l'OPEP+, que ja va retallar fa mesos en 2,0 milions de barrils al dia, no creiem que sigui ben rebuda ni pels mercats de bons ni pels de renda variable, encara que hi haurà empreses cotitzades, com les lligades al del petroli directa (petrolieres) i indirectament (enginyeries i fabricants de tubs), que esperem que rebin de manera positiva la notícia", indiquen des de Link Securities.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank, aquest moviment, que oficialment és per estabilitzar els preus als mercats del petroli, "en realitat, simplement, significa que al càrtel volen preus més alts".

D'altra banda, aquesta mesura pot influir directament a l'evolució de la inflació i, com a conseqüència, a les decisions de política monetària dels bancs centrals.

"La realitat és que és poc probable que la inflació retrocedeixi a curt termini tret que es produeixi un col·lapse econòmic, i amb l'OPEP+ anunciant inesperadament el cap de setmana que reduiria la producció en 1,1 milions de barrils per dia a partir del proper mes, podria veure que l'impuls econòmic ofert per la recent caiguda en els preus de l'energia comença a revertir-se si l'augment dels preus del petroli d'aquest matí guanya força i comença a dirigir-se cap als 100 dòlars per barril", explica Hewson.

El petroli, que ha arribat a pujar fins a un 8%, es dispara més d'un 5%, amb el West Texas als 79,87 dòlars, i el Brent, de referència mundial, als 84,40 dòlars.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Tesla ha publicat les xifres trimestrals de lliuraments i producció de cotxes. Els lliuraments i els cotxes fabricats, que han pujat fins als 422.875 i 440.808 durant el trimestre, respectivament, s'han situat a la mitjana que estimava el consens.

"Continuem la transformació cap a una barreja regional més uniforme de construcció de vehicles, incloent-hi els vehicles Model S/X en trànsit cap a Europa, Orient Mitjà i Àfrica i Àsia-Pacífic", ha indicat la companyia en un comunicat breu.

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,28% (1,0869 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,40% (1.994 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,502% i el bitcoin avança un 0,54% (28.181 dòlars).

Noticias relacionadas

contador