new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió de dijous amb signe mixt després del tancament lleugerament baixista de dimecres, que no obstant es va produir lluny dels mínims de la jornada. El mercat s'ha pres un respir després del fort rebot de dilluns i dimarts, en espera de noves referències destacades, com l'Informe d'Ocupació del setembre als EUA, que es publicarà aquest divendres.

  • 42.568,00
  • -

En qualsevol cas, sembla que la tranquil·litat ha tornat a les borses, almenys a curt termini, després de les fortíssimes pèrdues registrades al mes de setembre per la renda variable nord-americana.

La gran pregunta que es fan ara els inversors és si hem vist el sòl del mercat baixista actual, o si encara queda encara més dolor per als mercats.

Ningú ho sap amb seguretat, ja que tot dependrà de l'evolució de la inflació i fins on arribin els bancs centrals amb el seu enduriment monetari.

Els experts de Julius Baer comenten que tot sembla indicar que estem davant “un típic repunt del mercat baixista”. Per això, veuen "una alta probabilitat que es tracti d'un típic ral·li de mercat baixista, impulsat una vegada més per les esperances d'un canvi de biaix primerenc de la Fed, que creiem que no es materialitzarà".

Tot i que afegeixen que "és probable que hàgim entrat a l'última fase del mercat baixista", per la qual cosa el sòl de mercat podria no estar molt lluny, una vegada que es descompti una caiguda destacada en les previsions sobre els beneficis empresarials.

REBOT TÈCNIC FINS ALS 3.900 PUNTS?

Els analistes tècnics consideren que el ral·li s'ha produït perquè els índexs novaiorquesos han tocat zones de suport molt rellevant, cosa que ha provocat una recuperació de les borses. Així que, de moment, tot encaixa en un rebot tècnic dins d'un mercat baixista, que ha provocat un tancament de posicions curtes i està servint per alleujar l'extrema sobrevenda.

La gran pregunta que es fan els inversors és fins on pot arribar aquest ral·li. I la resposta apareix als 3.900 punts de l'S&P 500, la resistència més important a curt termini que hauria de superar l'índex per començar a pensar que el pitjor ha passat, cosa que avui sembla prematura.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Durant la jornada, s'han publicat les peticions setmanals de desocupació, que han pujat fins a les 219.000, durant la setmana del 30 de setembre, des de les 190.000 registrades als set dies previs (tot i que la dada s'ha revisat a la baixa des de les 193.000), segons ha publicat el Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que n'anticipaven 200.000. És el major augment setmanal des del juny.

Des d'Oxford Economics han apuntat que qualsevol relaxació de les condicions del mercat laboral serà ben rebuda per la Fed, tot i que això “no canviarà els plans del banc central de continuar pujant les taxes en un esforç per reduir la inflació. El mercat laboral encara hauria de caracteritzar-se com a ajustat, amb la proporció de vacants d'ocupació per a treballadors aturats encara elevada a l'agost malgrat una petita disminució”.

Així mateix, diversos membres de la Reserva Federal (Fed) faran intervencions públiques.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,14% (87,64 dòlars) i el cru Brent cedeix un 0,17% (93,21 dòlars). Goldman Sachs ha elevat la previsió sobre el preu del cru després de la retallada de producció per part de l'OPEP+ de 2 milions de barrils diaris, que ha estat molt criticada als EUA.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,43% (0,9839 dòlars). A més, l'unça d'or rebota un 0,02% (1.721 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,77%. Finalment, el bitcoin baixa un 0,13% (20.159 dòlars).

Noticias relacionadas

contador