ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street cotitza mixt amb el Dow Jones lleugerament en positiu després de la caiguda pròxima a l'1% que va registrar aquest dimarts. Els inversors segueixen analitzant les conseqüències de les febles dades d'ocupació conegudes divendres passat als Estats Units, que han posat en dubte els plans de la Reserva Federal (Fed) per iniciar el tapering abans que acabi l'any.

  • 39.375,87
  • -

Encara que un membre del banc central, James Bullard, ha tornat a reclamar que el programa de compra d'actius comenci a retirar-se al més aviat millor per contenir les pressions inflacionistes que amenacen els Estats Units.

"L'escenari general és que el tapering es posarà en marxa aquest any i acabarà en algun moment del primer semestre de l'any que ve", ha comentat en una entrevista amb Financial Times.

En qualsevol cas, la renda variable nord-americana es manté a zona de màxims històrics, de manera que qualsevol possible correcció ha de ser interpretada com un moviment normal de mercat després dels forts guanys anuals acumulats fins a la data, que són del 20% per a l'S&P 500, del 19% per al Nasdaq i del 15% per al Dow Jones.

Així, alguns analistes sí que anticipen un període de més volatilitat, durant el qual augmenti la possibilitat d'una caiguda important de mercat, durant els mesos de setembre i octubre. El mercat té dubtes sobre l'efecte que la variant delta de la Covid-19 està tenint en el creixement econòmic, de manera que les dades que s'aniran publicant seran importants per a les borses, així com l'evolució de la pandèmia.

En aquest sentit, Matt Maley, estrateg en cap de mercats de Miller Tabak, anticipa una correcció de certa envergadura a curt termini. "En la nostra opinió, el risc ha crescut substancialment durant els últims mesos i creiem que és hora que els inversors facin alguna cosa de caixa a nivells actuals".

"Quan aquest 'ral·li del tot s'acabi, tot caurà i, per tant, tenir una mica de liquiditat serà un dels pocs avantatges que els inversors tindran a mà si el mercat finalment corregeix", ha explicat aquest expert.

Per a la jornada d'aquest dimecres, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que analitza l'evolució de l'activitat econòmica als EUA. A més, s'ha donat a conèixer la dada de vacants d'ocupació JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) que ha pujat fins als 10.934.000 des dels 10.185.000 de la dada anterior i se situa per sobre de les previsions, que s'estimava que es quedés en els 10 milions.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el panorama empresarial, Apple (-0,5%) té previst presentar el seu nou model de telèfon intel·ligent, l'iPhone 13, el proper 14 de setembre o, com a molt tard, el 21. Al costat del flamant telèfon, Tim Cook anunciarà el nou Apple Watch Sèries 7 i els Air Pods 3.

En operacions corporatives, la companyia de pagaments en línia PayPal (+1%) ha anunciat l'adquisició de l'empresa japonesa de 'compra ara, paga després', Paidy, en un acord de 2.700 milions de dòlars.

A més, Microsoft (-0,4%) ha comprat Clipchamp, una start-up amb programari que els consumidors i els treballadors d'empreses poden utilitzar per editar vídeos.

Així mateix, Coinbase es deixa un 3,6% després de saber que ha rebut un avís sobre una possible acció d'execució per part de la Comissió de Valors i Borsa relacionada amb el producte Coinbase Lend, que genera interessos per als clients.

D'altra banda, Tesla (+0,4%) puja lleugerament després de conèixer que les xifres de vendes a la Xina han augmentat a l'agost respecte a juliol, arribant als 12.885 vehicles venuts, segons l'Associació Xinesa de Turismes.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,58%, fins als 69,41 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,22% i es canvia a 1,1813 dòlars. A més, l'unça d'or es deixa un 0,02%, fins als 1.798 dòlars; i el bitcoin cau un 1,29%, fins a 46.327 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins a l'1,355%.

Noticias relacionadas

contador