dl new york city nyc united states of america us usa nyse nasdaq wall street trading finance downtown financial district usd dollar pexels
Sharecast / Olof Nyman via Pexels

Wall Street cotitza amb signe mixt a la primera jornada d'agost, després de tancar el mes de juliol amb guanys mensuals mitjans del 3% i a màxims dels darrers 16 mesos.

  • 39.129,14
  • -

L'índex tecnològic Nasdaq acumula una pujada anual del 37%, mentre que l'S&P 500 es revalora a prop del 20% des del principis d'any. Els inversors continuen anticipant que els Estats Units no cauran en recessió malgrat l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, el mercat està pendent de les dades sobre el mercat laboral nord-americà. Aquest dimarts es publicarà l'indicador JOLTS d'ofertes d'ocupació i dimecres coneixerem l'informe d'ocupació ADP del mes de juliol; bestreta de les dades d'ocupació oficials que es publicaran divendres.

El mercat projecta que els Estats Units hagin creat uns 184.000 nous llocs de treball al setè mes de l'any, enfront dels 209.000 creats al juny.

A més, durant la jornada es publicaran les dades sobre l'evolució del sector manufacturer nord-americà el juliol.

A Àsia, les borses han registrat signe mixt. El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha mantingut els tipus d'interès al 4,1%. A més, el PMI manufacturer de la Xina s'ha situat el juliol al territori de contracció.

RESULTATS EMPRESARIALS

En el pla empresarial, el mercat continua pendent d'algunes xifres trimestrals d'una rellevància especial. Caterpillar i Pfizer presentaran les xifres abans de l'obertura; i Qualcomm, PayPal o Shopify ho faran dimecres.

Tot i això, el plat gros de la setmana arriba dijous, ja que Apple i Amazon donaran a conèixer les seves xifres al tancament de la sessió. Altres companyies, com Airbnb Moderna, Booking o Motorola també publicaran resultats aquest dijous.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli cau de manera moderada després del ral·li que ha registrat durant les últimes setmanes. El cru Brent cedeix un 0,46%, fins als 85,04 dòlars, després de revalorar-se més d'un 14% el juliol. Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,19%, fins als 1,0974 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 3,963%, i l'unça d'or cau un 0,72%, fins als 1.994 dòlars. Finalment, el bitcoin cedeix un 1%, fins als 28.911 dòlars.

contador