traders-wall-street-operando
Reuters
42.047,42
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després dels bons resultats presentats ahir a la nit per Microsoft i Tesla. En negatiu, Twitter s'enfonsa després d'incomplir les expectatives del consens. A més, 3M cau un 4% al Dow Jones i Ford Motor, un 3% després de reduir les dues empreses la seva previsió de beneficis. I eBay es desploma un 8% després de confessar-se davant el mercat, tot i que PayPal repunta un 8%.

El protagonista absolut del front empresarial és Tesla, ja que el fabricant de cotxes elèctrics es dispara un 18% després de publicar que els seus marges bruts, un important indicador de beneficis per als inversors, van superar les expectatives.

A més, el seu conseller delegat, Elon Musk, ha promès el llançament el 2020 d'un SUV més barat i més tecnologia d'autocontrol per mantenir-se per davant dels grans rivals que han desembarcat al mercat dels vehicles elèctrics d'alta gamma que ell mateix ha creat.

La creu de la jornada és per Twitter, que es desploma un 19% després de publicar ingressos i beneficis per sota del que esperava el consens. El nombre d'usuaris actius diaris monetitzables ha pujat un 4%, fins als 145 milions, però aquesta xifra no ha estat suficient per al mercat.

Al Dow Jones, el conglomerat industrial 3M cau a prop del 5% després d'anticipar febles previsions per als propers trimestres i és el valor més baixista. A l'S&P 500, la companyia de subhastes en línia eBay es desploma un 8% després d'anticipar també fluixes estimacions.

En altres notícies destacades, el grup de lloguer d'oficines per coworking WeWork preveu acomiadar 4.000 empleats, xifra que suposa a prop del 30% de la seva plantilla, segons ha publicat Financial Times.

MARIO DRAGHI I BREXIT

A l'altra banda de l'Atlàntic aquest dijous Europa ha dit adéu a Mario Draghi, que ha estat fins avui president del BCE (Banc Central Europeu). El seu llegat es resumeix en la salvació de l'euro, tot i que deixa una institució dividida pels últims estímuls anunciats al setembre. A partir d'ara, Christine Lagarde serà la banquera central de la zona euro.

A més, la UE discuteix ja sobre la pròrroga del Brexit que ha sol·licitat Boris Johnson. L'última hora sobre aquest caòtic procés és que el primer ministre demanarà dilluns que ve al Parlament convocar eleccions anticipades al Regne Unit el 12 de desembre, segons ha confirmat el primer ministre britànic en declaracions a la BBC.

El seu objectiu és aprofitar el seu avantatge en les enquestes per aconseguir una majoria més àmplia i finalitzar més ràpid la sortida del país de la Unió Europea. Johnson ha comentat que la seva proposta els donaria als parlamentaris "tot el temps que vulguin" per examinar l'Acord de Retirada abans del 6 de novembre, (data en la qual hauria de dissoldre el Parlament abans dels comicis) més del que molts de ells havien estat demanant.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,4%, fins als 55,80 dòlars. Els analistes de Goldman Sachs anticipen poc moviment per al preu del cru durant els propers dotze mesos, a causa que "les contínues retallades de l'OPEP i la desacceleració de l'activitat de producció als EUA compensaran l'augment de l'oferta d'altres països que no pertanyen a l'OPEP i el creixement moderat de la demanda l'any que ve".

A més, l'euro s'aprecia un 0,08%, fins als 1,1180 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,76%, mentre el rendiment del bo a 2 anys avança a l'1,57% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,65%.

Noticias relacionadas

contador