dl japan tokyo services sector service workers salarymen salaryman commuters passengers travellers japanese railways unsplash
Sharecast / Rezal Scharfe via Unsplash
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dilluns amb signe mixt. Els dubtes han assaltat els inversors aquest inici de setmana mentre digerien les dades PMI d'activitat econòmica donades a conèixer al Japó i Austràlia. Hong Kong ha estat el mercat que ha registrat un pitjor comportament, liderant les caigudes en deixar-se més d'un 2%.

En concret, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 2,4%, mentre que els mercats de la Xina continental també han baixat. El Shanghai Composite s'ha deixat un 0,2%, mentre que el Shenzhen Component ha baixat un 0,63%.

El Kospi sud-coreà ha pujat un 0,75%, mentre que el Kosdaq ha perdut un 0,46% després d'assolir la setmana passada el nivell més alt des d'abril del 2022. I al Japó, el Nikkei 225 ha guanyat un 1,23%, tancant als 32.700 punts, i el Topix ha pujat un 0,83% per acabar als 2.281,18 punts. Ho han fet després de publicar-se les dades de l'activitat empresarial japonesa, que ha crescut el juliol per setè mes consecutiu.

L'índex compost de gestors de compres del banc al Jibun s'ha mantingut sense canvis respecte a la dada del juny, que va ser de 52,1. El PMI serveis va baixar lleugerament a 53,9 des del 54 al juny, mentre que l'activitat manufacturera es va mantenir en territori de contracció, amb un PMI que va caure a 49,4 des de 49,8.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut lleugerament fins als 7.306,4 punts, després que les estimacions preliminars del PMI compost del juliol hagin caigut a terreny negatiu per primera vegada des del març, a causa principalment d'una contracció de l'activitat al sector serveis. Segons les estimacions preliminars de Juno Bank, l'índex compost de directors de compres ha retrocedit fins a 48,3 punts, enfront dels 50,1 de juny.

El PMI serveis es va situar en 48, enfront del 50,1 de juny. Per contra, l'activitat manufacturera va registrar una contracció més suau, situant-se en 49,6, enfront dels 48,2 de juny.

A la regió també s'ha conegut la taxa d'inflació de Singapur, que s'ha alentit fins al 4,5% el juny, la més baixa des del febrer del 2022. Aquesta xifra és lleugerament inferior al 4,55% esperat pels economistes i també al 5,1% registrat el maig. La taxa d'inflació subjacent de Singapur -que exclou els preus de l'allotjament i el transport privat- també s'ha situat al 4,2%, per sota del 4,7% registrat al maig.

A més, els inversors han conegut la inflació de Malàisia, que s'ha situat al 2,4% el juny, el quart mes consecutiu de descens el nivell més baix en 16 mesos. Per acabar, la balança comercial neozelandesa ha caigut el juny pel descens de les importacions. El superàvit comercial de Nova Zelanda es va reduir a només 9 milions de dòlars neozelandesos (5,43 milions de dòlars) el juny, enfront de la xifra revisada de 52 milions de dòlars neozelandesos del mes anterior.

En termes interanuals, les exportacions de béns van augmentar un 1,3%, fins als 6.310 milions de dòlars el juny, mentre que les importacions van caure un 14%, fins als 6.300 milions. Segons el departament d'estadística del país, l'augment de les exportacions es va deure principalment a l'increment dels productes lactis, mentre que la caiguda dels productes petrolífers va contribuir sobretot al descens de les importacions.

contador