ep coreanorte lanzamisilsobrevuela japon
EUROPAPRESS

Les borses asiàtiques han viscut aquest dimecres una jornada amb signe mixt, en espera, com passa a la resta del món, de la publicació de l'IPC del juny als EUA, per al qual s'espera una moderació fins al 3,1% des del 4,0% i que podria servir de catalitzador per a la renda variable. Per a la inflació subjacent, es preveu una caiguda fins al 5% des del 5,3% del maig.

Al Japó, el Nikkei 225 baixa un 0,8%, igual que el Topix. Al país, la inflació majorista ha pujat un 4,1% el juny, el ritme anual més lent des de l'abril del 2021.

El Kospi sud-coreà cedeix un 0,15%, mentre que el Kosdaq registra una pèrdua menor, del 0,07%, ja que la taxa d'atur del país va pujar lleugerament fins al 2,6% el juny.

L'índex Hang Seng de Hong Kong avança un 0,6%, mentre que els índexs de la Xina continental se situen al territori negatiu. El Shanghai Composite perd un 0,5%, mentre que el Shenzhen Component baixa lleugerament.

L'índex australià S&P/ASX 200 guanya un 0,47% i lidera els índexs de referència de la regió.

NOU MÍSIL DE COREA DEL NORD

Corea del Nord ha llançat aquest dimecres un míssil balístic de llarg abast cap a les seves aigües orientals, segons han informat els seus veïns, dos dies després que amenacés amb conseqüències "impactants" per protestar pel que ha qualificat de provocadora activitat de reconeixement nord-americà a prop del seu territori.

L'exèrcit de Corea del Sud ha detectat el llançament del míssil de llarg abast des de la regió de la capital del Nord al voltant de les 10 del matí, ha informat l'Estat Major Conjunt del Sud en un comunicat. Els militars sud-coreans s'han reforçat la vigilància i s'han mantingut preparats en estreta coordinació amb els Estats Units.

Noticias relacionadas

contador