ep archivo   1111 festival de compras alibaba group
ALIBABA GROUP - Archivo

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest dijous. El Hang Seng de Hong Kong ha estat l'índex més baixista, amb pèrdues moderades del 0,5%, seguit pel Shanghai Composite xinès i l'ASX australià. Per la seva banda, el Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà han pujat de manera molt moderada.

  • 40.912,37
  • 0,00%

Entre les referències més destacades de la jornada, les dades econòmiques de la Xina han superat àmpliament les previsions. Les exportacions del març van repuntar un 14,8%, enfront de la caiguda esperada del 7%. I les importacions van baixar tan sols un 1,2%, molt per sota de la caiguda esperada del 5%.

A l'escena empresarial, Alibaba ha estat protagonista negatiu. Les seves accions han baixat després que s'hagi publicat que l'inversor japonès SoftBank ha venut gairebé tota la seva participació al gegant del comerç electrònic.

LA FED ANTICIPA RECESSIÓ

El sentiment dels inversors s'ha vist afectat per les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal, que va tenir lloc entre el 21 i el 22 de març. El document va mostrar que "en general, els participants van observar que els esdeveniments recents al sector bancari havien augmentat encara més el ja alt nivell d'incertesa associat amb les seves perspectives d'activitat econòmica, mercat laboral i inflació. Els participants van veure els riscos per a l'activitat econòmica com a ponderats a la baixa".

Així, els banquers centrals esperen ara "una lleu recessió a partir de finals d'aquest any, amb una recuperació els dos anys següents". Aquesta previsió va provocar un tancament baixista a Wall Street.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3% (83,03 dòlars) i el Brent cedeix un 0,2% (87,05 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,0985 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,3% (2.031 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,41% i el bitcoin puja un 1% (30.105 dòlars).

Noticias relacionadas

contador