banco popular china

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts, després que el Banc Popular de la Xina (PBoC) hagi retallat lleugerament els tipus d'interès. El Hang Seng de Hong Hong ha liderat les pèrdues, amb descensos de l'1,6%, seguit pel Shanghai Composite xinès, el Kospi sud-coreà i el Nikkei japonès, que han registrat pèrdues més moderades. En positiu, l'ASX australià ha repuntat prop de l'1%.

  • 37.723,91
  • 1,53%

A la Xina, el PBoC ha reduït la taxa preferencial de préstecs (LPR) a un any en 10 punts bàsics, fins al 3,55% des del 3,65%, mentre que ha rebaixat l'LPR a cinc anys fins al 4,2 % des del 4,3%.

La retallada de l'LPR a 1 any s'ha situat en línia amb allò previst, mentre la rebaixa de l'LPR a 5 anys, utilitzada com a referència per a préstecs hipotecaris, ha estat menor del que s'esperava.

ESTÍMULS INSUFICIENTS

Segons Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, el PBoC ha aplicat aquests estímuls "amb l'esperança d'impulsar l'economia, impulsar la inflació i revertir la crisi immobiliària".

Tot i això, afegeix que "el més probable és que es necessiti un suport fiscal específic, perquè és possible que retallar les taxes quan la inversió i el consum es debiliten a causa d'una crisi de confiança no serveixi gaire".

Segons la seva opinió, les mesures del PBoC mostren que el president Xi Jinping "segueix en contra dels estímuls a què ens hem acostumat" als últims anys.

Per Stephen Innes, soci de SPI Asset Management, “l'enorme palanquejament del govern i la capacitat fiscal restringida fan que sigui pràcticament impossible per als legisladors proporcionar un estímul polític significatiu que pugui ajudar a estendre el cicle de creixement i reviure la confiança en l'economia i els mercats".

"Sense una 'solució fàcil' a l'horitzó, la debilitat del mercat immobiliari i el seu impacte negatiu a la resta de l'economia probablement persistiran", conclou aquest expert.

VISITA DE BLINKEN A LA XINA

D'altra banda, la visita a la Xina del secretari d'Estat nord-americà Antony Blinken s'ha saldat amb sensacions positives.

"Un senyal clau és que Blinken es va reunir amb Xi Jinping al final de la visita. El fet que passés suggereix que es va aconseguir un progrés real cap a l'estabilització de les relacions", expliquen els experts de Danske Bank.

A Austràlia, el Banc de la Reserva Federal (RBA) ha publicat les actes de la seva última reunió, que han mostrat el temor de l'organisme monetari que la taxa d'inflació es cronifiqui a l'economia.

Per Ipek Ozkardeskaya, el document "ha suavitzat" les expectatives del mercat sobre més retallades de taxes, raó que explica els guanys del mercat borsari australià.

Al Japó, la producció industrial de l'abril ha repuntat el 0,7%, molt per sobre de la caiguda esperada del 0,4%.

A l'escena empresarial, ha estat notícia Alibaba, després d'anunciar de manera inesperada que Eddie Wu succeirà Daniel Zhang com a conseller delegat.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,38% (70,79 dòlars) i el Brent baixa un 0,32% (75,85 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0913 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,6% (1.960 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,798% i el bitcoin repunta un 1,1% (26.934 dòlars).

Noticias relacionadas

contador