le premier ministre chinois li qiang
40.580,76
  • 506,07
  • 1,26%

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Hang Seng de Hong Hong ha rebotat un 2% i ha liderat els guanys, seguit pel Shanghai Composite xinès i l'ASX australià. En negatiu, el Nikkei ha baixat un 0,49% i el Kospi sud-coreà ha registrat pèrdues més moderades.

Això després que el primer ministre xinès, Li Qiang, hagi transmès un missatge d'optimisme durant la seva intervenció a la inauguració de la Reunió Anual de Nous Campions del Fòrum Econòmic Mundial.

"Pel que veiem aquest any, l'economia de la Xina mostra un clar impuls de recuperació i millora", ha comentat Li Qiang, malgrat que les últimes dades publicades han motivat que diversos importants bancs d'inversió hagin rebaixat les previsions de creixement per al gegant asiàtic.

L'objectiu de la Xina és un creixement anual del 5%, i aquest dilluns l'agència S&P va retallar la seva estimació fins al 5,2% des del 5,5% per al 2023.

En qualsevol cas, les paraules de Qiang han insuflat optimisme als inversors i han servit per contrarestar el tancament baixista de Wall Street, pressionat per la correcció de les tecnològiques.

Els inversors segueixen també la crisi de Rússia, després de la rebel·lió dels mercenaris del Grup Wagner, que de moment s'ha saldat amb la sortida de Ievgueni Prigojin a Bielorússia. "Les properes setmanes seran crucials per determinar si Putin ha evitat el desafiament", indiquen els analistes.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,72% (69,87 dòlars) i el Brent avança un 0,63% (74,65 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,16% (1,0921 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,1% (1.935 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,74% i el bitcoin es revalora un 0,3% (30.315 dòlars).

Noticias relacionadas

contador