le drapeau national japonais flotte sur le batiment de la banque du japon a tokyo 20240710152601

Àsia ha tancat la setmana amb signe mixt. S'ha conegut aquest divendres la inflació del Japó, la taxa general del qual es va mantenir sense canvis al 2,8% al juliol.

La inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, es va situar al 2,7%, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters i per sobre de la xifra del juny, que va ser del 2,6%. Tot i això, la taxa d'inflació bàsica, que exclou els preus tant dels aliments frescos com de l'energia i és seguida pel Banc del Japó, va caure a l'1,9% al juliol des del 2,2% al juny. Aquest és el nivell més baix que ha assolit des del setembre del 2022.

Els inversors estan pendents, com a la resta del món, de la compareixença d'aquest divendres del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que parlarà a les 16.00 hora espanyola en el marc del Simposi de Jackson Hole i que s'espera que ratifiqui les expectatives del mercat que a la reunió de setembre, dels dies 17 i 18, tindrà lloc la primera retallada de tipus de la Fed en anys.

Pel que fa al comportament concret dels índexs, Nikkei 225 del Japó avança un 0,47%, mentre que el Topix puja lleugerament.

El governador del Banc del Japó, Kazuo Ueda, ha dit aquest divendres al Parlament del país que el banc central es mantindrà "altament vigilant" davant els moviments del mercat, i ha afegit que els mercats romanen inestables, segons ha informat Reuters.

El Kospi de Corea del Sud baixa un 0,5% i el Kosdaq, de petita capitalització, cau un 0,58%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia recula un 0,43%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,35%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental estén les seves pèrdues per quart dia consecutiu i cau lleugerament.

Cal destacar que, aquest divendres, el gegant tecnològic xinès Alibaba Group ha anunciat en un comunicat que convertiria la seva cotització secundària a Hong Kong en una cotització primària, cosa que farà que la companyia cotitzi a les dues borses, tant a Hong Kong com a Nova York .

"La nostra conversió voluntària a una doble cotització primària no implica l'emissió de noves accions i/o recaptació de fons", ha precisat.

Tot això després que Wall Street finalitzés aquest dijous en negatiu. El Dow Jones s'ha deixat un 0,43%, l'S&P, un 0,89%, i el Nasdaq, un 1,67%.

Noticias relacionadas

contador