dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Kospi de Corea del Sud ha repuntat un 0,4%, seguit pel Nikkei japonès, el Shanghai Composite i l'ASX australià. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb pèrdues properes a l'1%.

  • 37.155,33
  • 2,13%

La principal notícia de la jornada ha estat que el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) ha mantingut els tipus d'interès al 3,6% i ha assenyalat que "una varietat d'informació, incloent-hi l'indicador mensual de l'IPC, suggereix que la inflació ha arribat al punt màxim a Austràlia".

L'organisme també ha comentat que "els problemes recents del sistema bancari als Estats Units i Suïssa han resultat en volatilitat als mercats financers i una reavaluació de les perspectives de les taxes d'interès globals. També s'espera que aquests problemes condueixin a condicions financeres més estrictes, cosa que seria un obstacle addicional per a l'economia mundial".

Tot i això, l'RBA no ha donat per conclòs el cicle d'enduriment monetari, ja que "espera que sigui necessari un major enduriment de la política monetària per assegurar que la inflació torni a la meta. La decisió de mantenir les taxes d'interès estables aquest mes dona al Consell més temps per avaluar l'estat de l'economia i les perspectives, en un entorn de considerable incertesa”.

"En avaluar quan i quant més han d'augmentar les taxes d'interès, l'RBA prestarà molta atenció a l'evolució de l'economia mundial, les tendències a la despesa de les llars i les perspectives d'inflació i del mercat laboral. El Consell es manté ferm" en la determinació de tornar la inflació a la meta i farà el que calgui per aconseguir-ho", ha conclòs l'organisme monetari.

En altres mercats, el cru Brent avança un 0,4% (85,33 dòlars) i el West Texas repunta un 0,5% (80,81 dòlars). A més, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0890 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,2% (1.996 dòlars). Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,41% i el bitcoin cedeix un 0,6% (27.932 dòlars).

Noticias relacionadas

contador