dl japan boj bank of japan central bank jpy japanese yen currency tokyo stock exchange nikkei topix logo 20230524 1104
Sharecast graphic / Josh White

Signe mixt a les borses d'Àsia després de la reunió de política monetària del Banc del Japó i els nous rècords a Wall Street. El Nikkei ha pujat lleugerament un 0,4%, seguit pel Kospi sud-coreà, mentre que el Hang Seng de Hong Kong, l'ASX australià i el Shanghai Composite han tancat amb pèrdues moderades.

  • 39.829,56
  • 2,32%

El Banc del Japó ha mantingut els tipus d'interès al 0%, en línia amb allò que s'esperava, i ha anticipat que començarà a reduir el seu enorme balanç després de la reunió que tindrà lloc a finals de juliol. Durant la seva reunió de març passat, el BoJ va posar fi a la política de tipus negatius, en elevar els interessos per primera vegada en 17 anys.

Ara, per fer front a la persistent debilitat del ien, que està cotitzant a mínims de 34 anys enfront del dòlar, l'organisme monetari presidit per Kazuo Ueda ha assenyalat que "recollirà les opinions dels participants del mercat i decidirà a la seva propera reunió un pla detallat per a la reducció de l'import de la compra d'actius durant els propers un o dos anys".

L'entitat també ha indicat que un altre dels seus objectius és "garantir que les taxes d'interès a llarg termini es formin més lliurement als mercats financers". Això després d'haver suspès al març la política sobre el control de la corba de rendiment dels bons.

MÀXIMS A WALL STREET

A Wall Street, l'S&P 500 i el Nasdaq van renovar els màxims històrics per quarta jornada consecutiva, impulsats un dia més pel bon comportament de les grans empreses tecnològiques.

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,6% (82,39 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0729 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,3% (2.326 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 4,267% i el bitcoin repunta un 0,5% (67.028 dòlars).

Noticias relacionadas

contador