• La presidenta de la Reserva Federal reconeixia aquest dimarts que el banc central més poderós del món pot estar equivocat en les seves previsions d'inflació...
  • ...el president EUA revelarà una de les propostes de campanya més esperades, el seu pla de reforma fiscal
cbasia short1

Àsia continua sense perdre de vista els moviments dels Estats Units. La presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen, reconeixia aquest dimarts que el banc central més poderós del món pot estar equivocat pel que fa a les seves previsions sobre l'evolució de la inflació durant els últims anys i en el futur. D'altra banda, el president dels EUA revelarà una de les propostes de campanya més esperades, el seu pla de reforma fiscal.

Un escenari que no ha tingut el mateix efecte sobre els mercats asiàtics. Al Japó, l'índex de referència japonès Nikkei 225 va caure un 0,31% arrossegat pels fabricants d'automòbils i les entitats financeres. A Corea del Sud, el Kospi va tancar aquest dimecres amb lleugeres caigudes del 0,07%, tot i que la majoria de les accions tecnològiques van obtenir guanys després de caure durant l'última sessió: Samsung Electronics va pujar un 0,46% i SK Hynix afegir un 0,49%.

L’ASX 200 també va tancar en vermell. L'índex australià tancava amb caigudes del 0,12% per la pressió dels subíndexs de tecnologia de la informació i serveis de telecomunicacions. Per la seva banda, els mercats a la Xina han tancat en verd. L'índex Hang Seng de Hong Kong va repuntar un 0,39%. Al continent, el compost de Xangai va pujar un 0,06% i el compost de Shenzhen va avançar un 0,7%.

Noticias relacionadas

contador