dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash
38.701,90
  • -111,68
  • -0,29%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic cotitzen mixtes aquest dimecres, després d'haver conegut diverses dades macroeconòmiques que han deixat un sabor agredolç entre els inversors.

Per exemple a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 1,10% fins als 7.196,5 punts després de conèixer les dades d'inflació del país corresponents al maig. El cinquè mes de l'any el país va registrar una taxa d'inflació ponderada del 5,6%, per sota del que s'esperava, i és que el consens d'economistes esperava que la taxa d'inflació del país es reduís 'només' fins al 6,1%, enfront del 6,8% registrat a l'abril.

A més, la inflació general del maig va ser del 5,8%, per sota del 6,9% del mes d'abril. Es tracta de la taxa més baixa registrada des de l'abril del 2022. Afectarà això la propera decisió de tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia? Es reuneix la setmana que ve, i ja n'hi ha que opinen que aquest alentiment podria portar el banc central a tornar a pausar el ritme de l'actual cicle de pujades.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha recuperat després de tres dies consecutius de pèrdues en repuntar més d'un 2% i tancant als 33.193,99 punts, mentre que el Topix també ha pujat gairebé un 2% per acabar als 2.298,6 punts. Per contra, el Kospi sud-coreà ha perdut un 0,67% i ha tancat als 2.564,19 punts, mentre que el Kosdaq ha baixat un 0,82%. Els dos índexs registren el seu segon dia consecutiu de pèrdues.

El Hang Seng de Hong Kong ha invertit les pèrdues anteriors i ha pujat marginalment. Tot i això, els mercats de la Xina continental han cotitzat en negatiu, després de conèixer les últimes dades dels beneficis industrials del país. S'han enfonsat un 18,8% durant els cinc primers mesos del 2023, encara que aquesta xifra és 1,8 punts percentuals inferior a la caiguda del 20,6% dels beneficis industrials de la Xina de gener a abril, segons ha detallat l'Oficina Nacional d'Estadístiques de Xina en un comunicat.

"L'anterior repunt dels preus de les matèries primeres i l'energia segueix llastrant els marges de benefici de la indústria manufacturera", assenyalen els experts de Pantheon Macroeconomics després de conèixer aquestes dades, que destaquen també que la recuperació de la demanda interna "està impulsant més al sector serveis que al manufacturer". I és que els consumidors surten a dinar fora i visiten les atraccions turístiques locals, però s'abstenen de fer grans compres, com ara cotxes o electrodomèstics.

En opinió d'aquests analistes, "és probable que la recuperació dels beneficis industrials sigui lenta i accidentada", ja que creuen que l'excedent de capacitat productiva, unit a l'escassetat de demanda, tant nacional com estrangera, "probablement continuarà fent baixar els preus de producció fins al 2024, cosa que afectarà els beneficis".

El Shanghai Composite ha baixat lleugerament, mentre que el Shenzhen Component ha registrat una pèrdua més gran, del 0,56%.

Noticias relacionadas

contador