• El PIB del tercer trimestre va quedar en el 2,2%, per sobre del que s'esperava
  • El ministre d'economia japonès, Nobuteru Ishihara, va dir que l'economia japonesa continuarà la seva recuperació gradual
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Tancament mixt als mercats de renda variable asiàtics aquest dilluns. El Nikkei ha acabat la jornada amb pujades de l'1,71% i el Xangai de Xina ha pujat un 0,25%. No obstant això, el Hang Seng s'ha deixat un 1,40%. Aquests moviments s'han produït després d'unes dades econòmiques més fortes de les quals s'esperaven i amb un ien feble.

Les últimes dades publicades al Japó mostren un PIB del tercer trimestre en el 2,2%. Supera així les expectatives d'una expansió del 0,9%, segons els pronòstics dels economistes enquestats per The Wall Street Journal. Aquestes dades han marcat el tercer trimestre consecutiu d'expansió al Japó després d'una evolució irregular en els tres anys transcorreguts des de l'estiu de 2013.

El ministre d'economia japonès, Nobuteru Ishihara, va dir que l'economia japonesa continuarà la seva recuperació gradual

El ministre d'economia japonès, Nobuteru Ishihara, va dir que l'economia japonesa continuarà la seva recuperació gradual, i va citar "millores en les condicions d'ocupació i salari".

Les últimes xifres de creixement també van mostrar que la construcció residencial va augmentar al país després que els tipus d'interès baixessin. Els tipus més baixos han impulsat la demanda d'inversions immobiliàries. Les empreses immobiliàries van pujar aquest dilluns: Mitsui Fudosan +4,23%; Mitsubishi Estate: +1,92%; Sumitomo Realty & Development: +4,08%.

Mentrestant, el ien va caure enfront del dòlar, la qual cosa fa que sigui més barat per als exportadors enviar els seus productes a tothom. Les accions exportadores, com Mazda Motor o Toshiba van pujar un 4,8% i un 2,3%, respectivament.

contador