ep norwegian cruise line aumenta su presencia en asia pacifico autralia y nueva zelanda con mas de
NCL

Sessió mixta a les borses d'Àsia aquest dimarts. L'índex Hang Seng de Hong Kong cau més de l'1% i lidera les pèrdues a la regió, seguit en menor mesura pel Shanghai Composite xinès i l'ASX australià. En positiu, el Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà pugen de manera moderada.

  • 36.833,27
  • 3,41%

Això després del tancament lleugerament alcista de Wall Street, que va permetre al Dow Jones marcar un nou màxim històric per sobre de 40.200 punts.

Una de les claus del dia va ser la intervenció de Jerome Powell. El president de la Reserva Federal (Fed) va assegurar aquest dilluns que el banc central iniciarà les retallades dels tipus d'interès abans que la inflació baixi al 2%, ja que allò que l'organisme busca és "confiança que la inflació es mou de manera sostenible” cap a aquest nivell per flexibilitzar la seva política.

"Si esperes fins que la inflació baixi al 2%, probablement has esperat massa, perquè l'ajust que fas, o el nivell d'ajust que tens, encara té efectes que probablement portaran la inflació per sota del 2%", va explicar durant una entrevista amb David Rubenstein al Club Econòmic de Washington.

Les seves declaracions augmenten les possibilitats que la Fed faci la primera retallada de tipus al mes de setembre.

Per la seva banda, després de les febles dades econòmiques publicades per la Xina, Goldman Sachs ha retallat el seu pronòstic per al PIB anual del gegant asiàtic el 2024 fins al 4,9% des del 5%, i JP Morgan ha reduït la previsió al 4,7% des del 5,2%.

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,38% (84,53 dòlars), l'euro es deprecia un 0,1% (1,0886 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,3% (2.436 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,20%, i el bitcoin cotitza pla (63.553 dòlars).

Noticias relacionadas

contador